Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit
>, Nevelés, tanácsadás, Pedagógia, gyógypedagógia>Különös gyerekek – Kalauz az Asperger szindrómáról szülőknek és nevelőknek

Különös gyerekek – Kalauz az Asperger szindrómáról szülőknek és nevelőknek

2290 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Olyan különös ez a gyerek! Közömbös az iránt, amiért a többség lelkesedik, hidegen hagyják a korosztályát jellemzõ hobbik, ugyanakkor elsöprõ lelkesedéssel merül el saját fura kedvtelésében. Sehogy sem érti, miért kell udvariasnak lenni olyasvalakivel is, akit nem kedvel, miért nem mondhatunk ki mindig mindent úgy, ahogy azt érezzük. Az Asperger szindrómás viselkedési zavarnak a lényege az, hogy az érintett gyermek, közönyösnek, tapintatlannak, érzelemmentesnek tûnik, mivel azt a viselkedést, reagálási módot és empátiát, melyet kortársai szinte észrevétlen sajátítanak el, neki speciális tréninggel, tanulással kell begyakorolnia.

Cikkszám: 1324 Kategóriák: , , Szerző: Tony Attwood

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Olyan különös ez a gyerek! Közömbös az iránt, amiért a többség lelkesedik, hidegen hagyják a korosztályát jellemzõ hobbik, ugyanakkor elsöprõ lelkesedéssel merül el saját fura kedvtelésében. Sehogy sem érti, miért kell udvariasnak lenni olyasvalakivel is, akit nem kedvel, miért nem mondhatunk ki mindig mindent úgy, ahogy azt érezzük. Az Asperger szindrómás viselkedési zavarnak a lényege az, hogy az érintett gyermek, közönyösnek, tapintatlannak, érzelemmentesnek tûnik, mivel azt a viselkedést, reagálási módot és empátiát, melyet kortársai szinte észrevétlen sajátítanak el, neki speciális tréninggel, tanulással kell begyakorolnia. Szüksége van tehát a szülõ és pedagógus megértõ támogatására, segítségére annak érdekében, hogy egyre sikeresebb legyen társas kapcsolataiban.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Tony Attwood