Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit
>, Újdonságok>Szubjektív útmutató – A projektszemléletű óvodai élet bevezetéséhez, gyakorlatban történő alkalmazásához

Szubjektív útmutató – A projektszemléletű óvodai élet bevezetéséhez, gyakorlatban történő alkalmazásához

2800 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A szerző által adott válaszok letisztázottan gyermekcentrikusak, és minden óvodapedagógus számára egyértelműek és közérthetőek, vezeti gondolatainkat, saját példáikkal támasztja alá. Muszáj kiemelnem sugárzó gyermekszeretetét, elfogadását, miközben a sorok között megelevenedik a gyermekek és az óvodapedagógusok örömteli tevékenykedése.

A mellékletben 8 teljes, már megvalósult projekt tervezése és egy tevékenységterv csatlakozik, amely óriási ötletbörze minden olvasó számára. Magam is, valamint közvetlen kollégái és a városi bemutatók alkalmával távolabb dolgozó kollégák is részesei lehettünk néhány itt megtervezett projekt megvalósulásának, és együtt gratuláltunk a szerző mintaértékű nevelőmunkája gyakorlatához és tervezőmunkájához.
Körmöci Katalin

Cikkszám: SP3112 Kategóriák: , Címke: Szerző: Hornyán Anna

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A Szubjektív útmutató óvodapedagógiai kézikönyv nem mindennapi jelentőségű!

Mielőtt méltatnám, először Hornyán Anna óvodapedagógus, a szerző sorait kívánom idézni:

„Kedves Óvodapedagógus Kolléganők, Kollégák, Kedves Óvodapedagógus Hallgatók!

Ebben a személyes hangvételű óvodapedagógiai kézikönyvben 39 éve pályán lévő gyakorló óvodapedagógusként 14 éves gyakorlati projektpedagógiai tapasztalataimat, gondolataimat, munkám eredményeit, ötleteimet, tervezésemet szeretném veletek megosztani. Nem az elméleti megközelítésre törekszem – hiszen ez nem az én feladatom –, azonban az e témában járatos szakember, Körmöci Katalin a projektmódszerrel kapcsolatos gondolatait, idézeteit »hívom majd segítségül« a gyakorlatom bemutatásakor.

Minden óvodapedagógus más-más személyiség, erről a módszerről is, ennek a bevezetéséről, alkalmazásáról is mindenki másként vélekedik. Én a saját elképzeléseimet osztom meg veletek. Inspiráló »útmutatónak« szánom! Kívánom, hogy legyen segítségetekre, fogadjátok szeretettel!”

A szerző felvezetése után engedtessék meg nekem, hogy felsoroljam a kézikönyv különleges gyakorlati hasznát:

Az óvodapedagógus szerző nyitott az új és korszerű módszerek felé, így a projektszemléletű óvodai nevelés felé is.

Az új módszer bevezetése számára is számos bizonytalanságot vetett fel, ám vállalta, hogy kétségeire saját maga adja meg a a választ nevelőmunkája gyakorlata során.

Ez végül meghozta a gyermekek és maga örömét a módszer alkalmazásában, amelyet megoszt velünk.

A szerző által adott válaszok letisztázottan gyermekcentrikusak, és minden óvodapedagógus számára egyértelműek és közérthetőek, vezeti gondolatainkat, saját példáikkal támasztja alá.

Muszáj kiemelnem sugárzó gyermekszeretetét, elfogadását, miközben a sorok között megelevenedik a gyermekek és az óvodapedagógusok örömteli tevékenykedése.

A mellékletben 8 teljes, már megvalósult projekt tervezése és egy tevékenységterv csatlakozik, amely óriási ötletbörze minden olvasó számára.

Magam is, valamint közvetlen kollégái és a városi bemutatók alkalmával távolabb dolgozó kollégák is részesei lehettünk néhány itt megtervezett projekt megvalósulásának, és együtt gratuláltunk a szerző mintaértékű nevelőmunkája gyakorlatához és tervezőmunkájához.

Tehát ez a kiadvány, amely az Óvodapedagógiai könyvsorozatunk XII. kötete, és amely – mint minden eddigiek is – „A gyermek mindenek felett álló érdekében” készült –, de KINCS, mert: hiteles, átélt élmény, megvalósult, sikeres gyakorlat, és nagyon közvetlen hangvételű, szemléletes leírás.
Körmöci Katalin

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Hornyán Anna

Érdekelhetnek még…