KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Szenzoros Integrációs terápia mint dialógus

Elfogyott

A szerző gyermekterápiás munkáját a szülőkonzultációk, valamint az enyhe magatartási problémáktól a súlyos autisztikus magatartásig terjedő észlelési zavarban szenvedő gyermekek saját dialógusos eljárása, a szenzoros integrációs módszer jellemzi. Példákkal szemlélteti az emberi fejlődés sokrétű összefüggéseit, ugyanakkor értékes ötleteket és gondolatokat ad ezek önálló, egyedi értelmezéséhez. Játékos, kreatív módon mutatja be, hogy természet adta képességeink és érzékszerveink, valamint a szenzoros integrációs módszer segítségével hogyan tudunk növekedni, fejlődni és tanulni. Mindehhez bizonyos feltételekre van szükség. Briliáns módon mutatja be a dialógus jelentőségét és fontosságát a mindennapi és a terápiás tevékenységekben.

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: MDC3545 Kategóriák: , , Szerző: Ulla Kiesling

Leírás

Ulla Kiesling (testnevelőtanár, mozgásterapeuta, szenzoros integrációs terapeuta, Feldenkrais-tanár, reiki-terapeuta) több mint 30 éve tanítja és gyakorolja a mozgásterápia, mozgáspedagógia különféle módszereit Németországban és külföldön. Gyermekterápiás munkáját a szülőkonzultációk, valamint az enyhe magatartási problémáktól a súlyos autisztikus magatartásig terjedő észlelési zavarban szenvedő gyermekek saját dialógusos eljárása, a szenzoros integrációs módszer jellemzi.
A szerző mindenki számára könnyen érthetően és gyakorlatközpontúan mutatja be ezt az önmagában véve bonyolult szakterületet. („Ha sikerül a bonyolultat, amely mindennek alapjául szolgál, egyszerűvé redukálni, akkor egyszerűnek láthatjuk a bonyolultat.” Ulrich Schaffer) Példákkal szemlélteti az emberi fejlődés sokrétű összefüggéseit, ugyanakkor értékes ötleteket és gondolatokat ad ezek önálló, egyedi értelmezéséhez. Játékos, kreatív módon mutatja be, hogy természet adta képességeink és érzékszerveink, valamint a szenzoros integrációs módszer segítségével hogyan tudunk növekedni, fejlődni és tanulni. Mindehhez bizonyos feltételekre van szükség. Briliáns módon mutatja be a dialógus jelentőségét és fontosságát a mindennapi és a terápiás tevékenységekben.

További információk

Szerző

Ulla Kiesling

Kategóriák

Go to Top