KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Számolj magabiztosan! Fejlesztési terv eszközkészlettel

9990 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Ajánlott óvodáskorú gyermekek otthoni, szülővel végzett foglalkoztatásához, fejlesztő pedagógusoknak, oktatási coach-oknak, óvodai fejlesztőknek, egyéni fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek, intézményeknek (óvodáknak) iskola-előkészítéshez, iskoláknak korrepetáláshoz, felzárkóztatáshoz. Tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára különösen alkalmas. Ez a csomag mind szülőként, mind szakemberként remekül használható a matematikai fogalomrendszer megalapozásához. Kiválóan használható az eszközkészlet akár első osztályosoknak is a feladatok lemodellezésére,  gyakorlása, korrepetálása. Több gyermek esetében rendkívül hatékonyan kihasználható.

 

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Leírás

Ajánlott óvodáskorú gyermekek otthoni, szülővel végzett foglalkoztatásához, fejlesztő pedagógusoknak, oktatási coach-oknak, óvodai fejlesztőknek, egyéni fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek, intézményeknek (óvodáknak) iskola-előkészítéshez, iskoláknak korrepetáláshoz, felzárkóztatáshoz. Tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára különösen alkalmas. A termék kisszériás gyártásban készül.

Más országokban a matematikai gondolkodás alapozásának sokkal nagyobb figyelmet szentelnek, a tapasztalati úton megszerzett tudásra nagyobb hangsúlyt fektetnek.
Nagy hiányát érzem az oktatásunkban abban, hogy óvodás korban legalább tízig kialakuljon a magabiztos számfogalom, ami minden későbbi matematikai tudás alapja. Az iskolában gyorsan elkezdődő számjegyekkel történő számlálás sok kisgyermeknél nem hagy időt arra, hogy alapos tudás alakuljon ki az egyén gondolkodási gyorsaságának és gondolkodási folyamatainak függvényében. Ezért aztán sok kisgyermek már első osztályban jelentős lemaradásban van, ami a későbbiek során tovább halmozódik.

Az alapszintű matematikai gondolkodás kívánalma, hogy a gyermek ne számlálva, hanem a pontképek, az ujjak vagy egyéb mennyiségek képszerű megjelenítésével és azok manipulációjával számláljon. E program ennek megismerésére és begyakorlására nyújt lehetőséget.
A csomag tartalma:
1 db a feladatmintákat tartalmazó füzet
45 db kártya
8 db segéd- illetve feladatlap
25 db korong

A feladatmintákat tartalmazó füzetben 33 feladatmintát talál a fokozatosság elve szerint összeállítva. A feladatminta azt jelenti, hogy ezeket a feladatokat többször, más variációkban is el lehet végezni, vagyis ezáltal rengeteg feladat elvégezhető a minta alapján. Ebben a füzetben a gyermek nem dolgozik, csupán a feladatleírásokat tartalmazza. A módszerben minimális az írásbeliség, leginkább a tapasztalati út, a kártyák, korongok rakosgatása jellemző.
A csomagban lévő 45 db kártya zsebnaptár méretű. 20 db dominós-számos, 20 db kezes-számos és 5 db műveleti jeles. Így a gyermekkel minden módon lehet gyakorolni, hisz a mennyiséget dominón, kezeken és számokkal is meg tudja mutatni neki 20-ig, illetve bármit be lehet mutatni a bontástól a pótlásig, a mennyiségek összehasonlításától a műveletvégzésig vagy akár a szöveges feladatok lemodellezéséig.

Nem tudok róla, hogy valaha készült volna ilyen komplex, a szám- és mennyiségfogalom alapozására összeállított anyag. A feladatleírások rövidek, egyszerűek, azonnal látható, milyen eszközök kellenek hozzá. Ezáltal könnyű vele dolgozni. A gyermek nem papíron gyakorol és rajzolgat, hanem gondolkodva rakosgathatja a kártyákat, korongokat, vagyis tapasztalatra tesz szert a foglalkozás közben.

A csomagban lesznek olyan segédanyagok is, amin áttekinthetően megmutatható a gyermeknek, hogyan kell a mennyiségeket ábrázolni. Tartalmaz továbbá 2 db dominólapot, és emellett 20 korong kirakására lehetőséget adó alaplapot is (4×5 sorban). És természetesen korongok is tartoznak hozzá.

A csomagban vannak feladatokat tartalmazó újraírható lapok, továbbá a számok írására lehetőséget adó letörölhető lap is. Ezekhez speciális toll tartozik, aminek nyoma akár több hét után is eltávolítható, akárhányszor újraírható, így több gyermek számára nyújt gyakorlási lehetőséget.
Ez a csomag mind szülőként, mind szakemberként remekül használható a matematikai fogalomrendszer megalapozásához. Kiválóan használható az eszközkészlet akár első osztályosoknak is a feladatok lemodellezésére,  gyakorlása, korrepetálása. Több gyermek esetében rendkívül hatékonyan kihasználható.
Deákné B. Katalin

További információk

Szerző

Deákné B. Katalin

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top