KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Sokszínű család – Érzelmek és értékek EQ fejlesztő játék

10150 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A Sokszínű család érzelmek és érzések EQ fejlesztő játék segítségével ismerkedj meg a sokszínű családmodellekkel! Alkoss annyiféle családot, amennyit el tudsz képzelni!

Leírás

A család szó első hallásra ismerős, egyszerűnek látszó fogalom. Ugyanakkor az idők folyamán sokféle érték és előítélet kapcsolódott hozzá, melyeken már egészen kis korban dolgozni kell. Sokféle család van, melyek sokféle formában tudnak és akarnak működni. Vannak gyermekes és gyermektelen családok, egy vagy sokgyermekes családok, vérszerinti vagy fogadott gyermekkel rendelkező családok, csonka családok. Etnikai szempontból vannak azonos etnikumú vagy többnyelvű, multikulturális családok, a fogadott gyermekek is származhatnak más kultúrkörből, a szülők lehetnek vérszerinti vagy nevelőszülők. Ezekkel és másokkal is találkozhatunk a minket körülvevő társadalomban.

Mi egy bizonyos családtípusban élünk, de a környezetünben, főleg az óvodában, iskolában, a szomszédságban kapcsolatba kerülhetünk más családmodellben élőkkel, és ez befolyásolja a családról kialakított fogalmunkat, hozzájárulhat a család sokféleségéről szerzett ismereteinkhez, a különböző családmodellek elfogadásához. Minél többféle családtípussal találkozik a gyermek, annál nyitottabbá és toleránsabbá válik az övétől különböző családmodellben élőkkel szemben.

A sokszínűség pozitív tulajdonság, amit a gyermeknek már az oktatási rendszer legkorábbi szintjétől kezdve meg kell tanulnia értékelni. A sokszínűség értékelésének elsajátítása azt jelenti, hogy a gyermek megtanul élni egy sokszínű társadalomban, elveti a csak szenvedést, egyenlőtlenséget és konfliktust okozó diszkriminációt és abúzust.

A Sokszínű család érzelmek és érzések EQ fejlesztő játék tartalma: 33 műanyag forma (4 gyermek és 4 felnőtt test, 3×4 fej, 12 haj, 1 kutya), 4 kétoldalas kék kártya, 4 kétoldalas piros kártya, 1 sokszínűség kerék pörgetővel

Életkor: 3-6 éveseknek. Játékosok száma: 1-8

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top