KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Autizmus, Hiperaktivitás ADHD, Óvodapedagógia, Pedagógia, gyógypedagógia>Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása DVD

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása DVD

1990 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása a csepeli Hétszínvirág Óvodában – Vegyes csoportszervezéssel; Projektmódszerrel; A tervezőmunkák bemutatásával. DVD

A DVD-n az együttnevelés (inkluzió) bemutatása természetes élethelyzetben történik, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája során, párhuzamos tevékenységszervezéssel.  Az együttnevelés megvalósulásának bemutatása, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája természetes élethelyzetben, elfogadó légkörben, amely a diszkriminatív megnyilvánulástól mentes.

Cikkszám: SPR1969 Kategóriák: , , , Szerző: Bosnyák Viktória

Leírás

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai életének bemutatása a csepeli Hétszínvirág Óvodában – Vegyes csoportszervezéssel; Projektmódszerrel; A tervezőmunkák bemutatásával. DVD

A DVD-n az együttnevelés (inkluzió) bemutatása természetes élethelyzetben történik, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája során, párhuzamos tevékenységszervezéssel.

Az együttnevelés megvalósulásának bemutatása, az óvodapedagógusok, a gyógypedagógus és a dajkák mindennapi munkája természetes élethelyzetben, elfogadó légkörben, amely a diszkriminatív megnyilvánulástól mentes.

Négy óvodai csoport délelőtti párhuzamos szervezésű tevékenységeinek szervezése, ahol a sajátos nevelési igényű gyermekek befogadást nyertek.

Vegyes csoportszervezés a projektmódszer alkalmazásával, a gyermekek szabad tevékenységválasztásával, az általuk készített játékeszközökkel.

Látható a gyógypedagógus csoportba történő bekapcsolódása a délelőtt tevékenységeiben, fejlesztése a csoport légterében, de elkülönülten, valamint egyéni fejlesztése a csoporton kívül, és a csoportos fejlesztése az autizmus spektrumzavarral rendelkező gyerekek csoportjával.

Megszólal az óvodavezető és a gyógypedagógus, kísérve és magyarázva az óvodai élet nevelőmunkáját és hitvallását.

A DVD-n csatolt file-ban megtalálhatók az egyes csoportok tervei, amelyek a minősítési eljárás alapján a portfólióban előírt formai szempontokat figyelembe veszi. Így: csoportprofil, az aktuális projekt terve, a délelőtt megvalósuló egy tevékenység vázlata, reflexiója, a gyógypedagógus egy gyermekének esetleírása, egyéni fejlesztési terve, fejlesztési tevékenységének leírása.

További információk

Szerző

Bosnyák Viktória

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top