KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Pszichopedagógia

7980 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A pszichopedagógia az érzelmi- és viselkedési zavarokkal, tanulási- és teljesítményzavarokkal, beilleszkedési, alkalmazkodási nehézségekkel küzdő gyermekek, fiatalok és családjuk megsegítésével foglalkozik. Könyvünk önálló fejezetekben tárgyalja a pszichopedagógia nagy területeit.

A köznevelésben – elsősorban a sajátos nevelési igényű gyermekek köréből – az egyéb pszichés fejlődési, súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek diagnosztikus, fejlesztő és terápiás ellátását végzi.

Leírás

A pszichopedagógia az érzelmi- és viselkedési zavarokkal, tanulási- és teljesítményzavarokkal, beilleszkedési, alkalmazkodási nehézségekkel küzdő gyermekek, fiatalok és családjuk megsegítésével foglalkozik. A köznevelésben – elsősorban a sajátos nevelési igényű gyermekek köréből – az egyéb pszichés fejlődési, súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral, beilleszkedési nehézségekkel küzdő, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek diagnosztikus, fejlesztő és terápiás ellátását végzi.

Könyvünk önálló fejezetekben tárgyalja a pszichopedagógia nagy területeit. Alapozásként a történeti előzményekről és a pszichopedagógiai képzés kezdeteiről, majd a tudományközi beágyazódásról – a pedagógiától, etikától az orvoslásig és a szociális munkáig – kaphat ismereteket az olvasó. Ezt követően a pszichopedagógiai gondolkodás és képzés indulásakor exponálódott területet, a gyermekvédelmet mutatjuk be, s azt, milyen tevékenységek jellemzik e területen a pszichopedagógus munkáját. A fejezet másik nagy, klasszikus területe a büntetés-végrehajtás, ami a kezdetektől szervesült a pszichopedagógiai munkával. A későbbiekben jelentős területté lett az intézményes nevelés-oktatás világa, és idővel egyre nagyobb szerepet kapott az orvoslás és a pszichopedagógia kapcsolata – e témák alkotják a következő fejezeteket. A jövőbe tekintés igényével bír az a fejezet, amelyben orvosok, gyógypedagógusok mutatnak be gondozandó területeket. Zárásként a pszichopedagógiát az indulástól 2010-ig szolgáló négy tanszékvezetőt mutatjuk be.

További információk

Szerző

Takács István

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top