KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Mesék, versek, ifjúsági könyvek, Nevelés, tanácsadás, Óvodapedagógia>Óvodai mondókás – Az óvodai napirend mondókásan, színezősen

Óvodai mondókás – Az óvodai napirend mondókásan, színezősen

Elfogyott

Az Óvodai mondókás kiadvány azzal a céllal készült, hogy mind az óvodapedagógus, mind a gyerekek számára színesebbé tegye az óvodai napirendet, játékossá, társas élménnyé tegye a napi rutint. ovábbá az óvodába készülő gyermekek számára motivációt adjon az óvodai élethez: a Mi fog ott történni? kérdésre játékosan választ adjon, így családi napközik, bölcsődék nevelői, szülők számára is ajánljuk az Óvodai mondókás kiadványt. Minden napirendhez egy-egy mondóka, és ezek megtanulását segítő színező társul, továbbá a fejlécben ötleteket adunk a lehetséges feldolgozásra is. Lackfi János mondókái játékos, összekacsintós versikék, melyek könnyen az óvodapedagógusok és a gyerekek nagy kedvencévé válhatnak.

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Leírás

A kiadványban olvasható mondókák az óvodai napirendből: Óvodába érkezéskor hívogató, Játék elpakolásához, Étkezésre hívogató (tízóraira, ebédre, uzsonnára), Közös tevékenységre, játékba hívogató mondóka, Mosdózáshoz (fogmosás, helyes kézmosás, fésülködés), Öltözős mondóka (Hogyan öltözünk fel?), Udvarra hívogató mondóka, Udvarról csoportszobába hívó mondóka, Alváshoz invitáló mondóka, Ébresztéshez mondóka, Vigasztaláshoz, Békülős mondóka, Elköszönés az óvodából.

“Mi felnőttek sokszor el is felejtkezünk arról, hogy kis óvodásainknak ezekkel az érzésekkel nap mint nap meg kell küzdeniük. Természetesnek vesszük, hogy az otthon és az óvoda világának határát átlépve azonnal váltani tudnak, belekapcsolódnak az éppen folyó játékba és elfoglalják magukat. Pedig ha jobban odafigyelünk, észrevesszük, hogy milyen nagy szükségük van a kicsinyeknek az üdvözlő, átvezető gesztusokra és szavakra.” Zilahi Józsefné Érzelmi nevelés mesével, verssel című cikkének  részlete pontosan és nagyon jól átadja azt a motivációt, ami arra indított, hogy Lackfi Jánossal megalkossuk az Óvodai mondókás kiadványt.
Szerző: Páll Viktória – Lackfi Sándor

További információk

Szerző

Ember Gabriella

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top