KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Mozgásfejlesztés, testnevelés, tánc, Óvodapedagógia>Mozgásos játékok kézikönyve 3. Labdajátékok Mit? Miért? Hogyan?

Mozgásos játékok kézikönyve 3. Labdajátékok Mit? Miért? Hogyan?

1500 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Mit? Miért? Hogyan? Mozgásos Játékok kézikönyve III. Labdagyakorlatok a labdaérzék fejlesztéséhez
A labdának mindig örül a gyermek. Nem lehet megunni, mert nem pattan kétszer egyformán. Játékszer. A játék olyan, mint a folyó. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba kétszer belelépni, ezért megunhatatlan, ha csak egy kicsit is értünk hozzá. Segítsük gyermekeinket, hogy olyan élményhez jussanak, amik egész életükben elkísérik majd. Gergely Ildikó

Cikkszám: KRSZ4948 Kategóriák: , Szerző: Gergely Ildikó

Leírás

A könyvben található gyakorlatokat óvodások, kisiskolások részére állítottam össze.
Tudásszintben haladás szerint csoportosítottam ezeket, és nem korcsoportonkénti bontásban. Mivel a feladatok többsége egyéni végrehajtást követel meg – ami megfelel a kisgyermekkori sajátosságoknak, mind a tiszta, és mind a vegyes korcsoportú csoportokban is jól használhatóak. Nincsenek igazi csapatjátékok, így ha nem sikerül egy-egy mozgást jól végrehajtani, nem baj, semmi hiba, rögtön újból lehet próbálkozni.
Itt nem a győzelem a fontos, már maga a feladat végrehajtásának képessége is sikerélményt nyújt.

A nagyobbak részére javasolt játékos feladatok, játékok lehetőséget adnak a problémamegoldó gondolkodásra, és a kooperációra is. A közös labdázás nem csak a szocializálódás folyamatához segíti gyermekeinket, hanem olyan élményt is nyújt, amely talán életük végéig elkíséri őket, és egy egészséges életvitelhez ad belső motivációt.

…és egy példa végül:
„Kutyaház”labdagurítással:
Kettesével helyezkednek el a gyerekek. Egyikük pl. terpeszállásban, vagy terpeszfekvőtámaszban emelt csípővel „házat”tart, a társa a „kutyus”. Akár labdára is lehet támaszkodni. Egy gyermeknek nincs párja, „háza”. Amikor a házatlan kutyus ugatni kezd, akkor minden kiskutya négykézláb kifut a házából, fejjel, kézzel, lábbal terelgetve a labdáját (a gyakorlási anyagtól függően), és keres egy új házat. A házatlan kutyuska is bebújik egy házba. Akinek nem jut ház, az lesz a „házatlan kutyus”, aki ugatással kihívja majd a többieket. És így tovább. 5-6 ismétlés után szerepcserével játsszuk a játékot. Majd később újból legyenek szerepcserék. Kiskutyák másznak, nagy kutyák négykézláb futhatnak. Vagy ki hogy szeretne! A „nagykutya” szerencsésebb, mert a hasizom is fejlődik.

További információk

Szerző

Gergely Ildikó

Kategóriák

Go to Top