A mesepárna sokkal több a mesélés helyszínéül szolgáló ülőalkalmatosságnál. Kiadványunk bemutatja, hogyan válhat a párna a mesélés-bábozás színterévé, és mindehhez 11 mesét dolgoz fel a módszer segítségével.

A mese a bölcsődés, óvodás korú gyermekek mindennapjainak elengedhetetlen része: fejleszti szókincsüket, fantáziavilágukat, memóriájukat és emellett formálja az esztétikai érzéküket és erkölcsi képüket. Kiadványunkban rendhagyó módon összekapcsolta a szerző a mesélést a bábozással, így a történet megelevenedik a gyerekek előtt, segít nekik elképzelni az eseményeket és interaktívvá teszi a tevékenységet, hiszen így bárki a mesélés részévé válhat. A mesepárna nem csupán a mese helyszíne, hanem maguk a szereplők és a történet is megelevenedik rajta.

Szakkönyvünk a módszer ismertetésén túl 11 csodálatos mesét dolgoz fel a mesepárna segítségével. A mesék és foglalkozások leírása mellett részletesen bemutatja az előkészületeket, a mesepárna elkészítésének módját és technikáját, így a pedagógusnak nem kell mást tennie, csak elvarázsolni a gyerekeket a mesék birodalmába.

Kinek ajánljuk:

– bölcsődei dolgozóknak, kisgyermeknevelőknek,

– óvodapedagógusoknak,

– tanítóknak.