Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit

Mesék tíz órakor

3990 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A mesegyűjtemény Szecsődi Tamás Leó író-tanár, egykor ferences szerzetes papa meséit foglalja kötetbe. A mesék bibliai szövegekhez kapcsolódnak, annak tartalmát jelenítik meg mai, a gyerekek számára könnyen érthető formában. Persze nem unalmas, oktató tanmesékről van szó, hanem változatos modern hangvételű történetekről, amelyek hol ironikus, vidám, hol költői hangulatot sugároznak, tematikájuk pedig a hagyományos királyfis-királylányos meséktől egészen korunk figuráit megjelenítő mesékig terjed. Közös céljuk a bibliai lényeg megjelenítése. A mesék után általában szerepel a bibliai szakaszmegjelölés, valamint ezután dőlt betűvel szedve a szerző gondolatai, amelyek az érdeklődő felnőttek, nagyobb gyerekek számára segítenek hidat verni a mesék és a bibliai részek világa közé. A mesék természetesen önállóan is megállják a helyüket.

Cikkszám: 3701 Kategória: Szerző: Szecsődi Tamás Leó

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A mesegyűjtemény Szecsődi Tamás Leó író-tanár, egykor ferences szerzetes papa meséit foglalja kötetbe. A mesék bibliai szövegekhez kapcsolódnak, annak tartalmát jelenítik meg mai, a gyerekek számára könnyen érthető formában. Persze nem unalmas, oktató tanmesékről van szó, hanem változatos modern hangvételű történetekről, amelyek hol ironikus, vidám, hol költői hangulatot sugároznak, tematikájuk pedig a hagyományos királyfis-királylányos meséktől egészen korunk figuráit megjelenítő mesékig terjed. Közös céljuk a bibliai lényeg megjelenítése.  A mesék után általában szerepel a bibliai szakaszmegjelölés, valamint ezután dőlt betűvel szedve a szerző gondolatai, amelyek az érdeklődő felnőttek, nagyobb gyerekek számára segítenek hidat verni  a mesék és a bibliai részek világa közé.  A mesék természetesen önállóan is megállják a helyüket.
A mesék olvasása során Paulovkin Boglárka igényes képi világában is gyönyörködhetünk, ami páratlanul illik Szecsődi Tamás Leó szövegeihez.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Szecsődi Tamás Leó