KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Hang dobozkák memóriajáték

10400 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A mindennapi életben fontos megkülönböztetni a hangokat, hangszíneket. Sokkal gyakrabban hagyatkozunk a különböző hangokra mint gondolnánk.  A hangdobozkák memóriajáték közben érzékenyebbé válnak a gyermekek a hanghatásokra. Ugyanakkor a memóriájuk is fejlődik, illetve finomabb hangkülönbségeket is meg fognak tudni különböztetni. A játék célja: Meg kell találni az azonos hangú párját egy-egy dobozkának.

Leírás

A mindennapi életben fontos megkülönböztetni a hangokat, hangszíneket. Sokkal gyakrabban hagyatkozunk a különböző hangokra mint gondolnánk.  Játék közben érzékenyebbé válnak a gyermekek a hanghatásokra. Ugyanakkor a memóriájuk is fejlődik, illetve finomabb hangkülönbségeket is meg fognak tudni különböztetni.

A Hang dobozkák memóriajáték játékszabályai:

A kockákat az asztalra tesszük lefelé fordítva, és összekeverjük őket. A legfiatalabb játékos kezdi a játékot. Felemel egy kockát, anélkül, hogy megnézné, mi van a fene-kére rajzolva, és megrázza. Azután felvesz egy másikat is, azt is megrázza, hogy hallja a hangját.

Különbözőnek hallod a két kocka hangját? Akkor rakd őket vissza az eredeti helyükre az asztalon.

Ugyanazt a hangot hallod, amikor megrázod a két kockát? Akkor fordítsd fel őket. Azonos színűek a violinkulcsok és a hangjegyek a két kockán? Ha igen, akkor jól érzékelted a hangokat. Most már a tied a két kocka, tedd őket magad elé. Újra próbálkozhatsz. Talán sikerül még egy párt találnod.

Különböző színűek a képek a két kockán, amiket felfordítottál? Akkor sajnos rosszul tippeltél. Mindkét kockát fordítsd le, és tedd őket vissza a helyükre az asztalon. A következő játékoson a sor, hogy kipróbálja szerencséjét. Jó volna, ha megjegyeznéd, melyik kockának milyen hangja volt, amit vissza kellett tenni az asztalra, mert így ha újra rád kerül a sor, könnyebben megtalálod az összeillő kockákat. A játéknak, illetve a körnek akkor van vége, ha minden kocka felfordítva a játékosok előtt van. Az nyer, akinél a legtöbb kockapár van.

Más játéklehetőségek: Ha kisebbek játszanak, akkor megegyezhettek úgy, hogy a már felfordított kockákat nem fordítjá-tok le, amikor visszateszitek őket a helyükre, mert rosszul tippeltetek. Így egy időn túl könnyebb lesz megtalálni az azonos hangú kockákat: nem vesztek fel két olyan kockát, amin más-más színűek a hangjegyek és a violinkulcsok.

A mindennapi életben fontos megkülönböztetni a hangokat, hangszíneket. Sokkal gyakrabban hagyatkozunk a különböző hangokra, mint gondolnánk. Hang alapján megtippelhetjük, milyen messze van egy jármű, vagy közeledik-e valami a sarkon túl. A gyermek hangja alapján az édesanyja be tudja tájolni, az udvar melyik részén van a gyermeke, illetve, hogy örömében vagy fájdalmá-ban kiáltott-e. Játék közben érzékenyebbé válnak a gyermekek a hanghatásokra. Ugyanakkor a memóriájuk is fejlődik, illetve finomabb hangkülönbségeket is meg fognak tudni különböztetni.

Játékosok száma: 2-4

Ajánlott életkor: 3 éves kortól.

Fejlesztési területek: Finommotorika, auditív emlékezet, hangfelismerés

A készlet tartalma: 12 három oldalú „kocka”, melyek párosával más-más hangot adnak.

A játék célja: Meg kell találni az azonos hangú párját egy-egy kockának.

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top