KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Nevelés, tanácsadás, Pszichológia>A szülői mesterség iskolája – Gyermekismeret és a gyermeknevelés pszichológiája

A szülői mesterség iskolája – Gyermekismeret és a gyermeknevelés pszichológiája

2750 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A szülőnek meg kell ismernie gyermekét, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék segíteni őt a fejlődésében. Ebben nyújt a szülő számára nagy segítséget ez a könyv. A kötet első része, a Gyermekismeret az élet kezdeteitől a serdülőkor végéig mutatja be a gyermek fejlődését. A második rész, a Neveléspszichológia arról nyújt ismereteket, milyen neveléspszichológiai törvényszerűségek alapján kell nevelni a gyermeket. A harmadik rész, A gyermek nevelése a gyermekkel való szülői nevelési bánásmódokat ismerteti az egyes életkoroknak megfelelő felosztásban. A könyv nemcsak a gyakorló szülők számára nyújt hasznos ismereteket, hanem mindazoknak, akik főiskolai, egyetemi vagy különböző szakképzések keretében ismerkednek a fejlődéslélektannal és a neveléspszichológiával.

Cikkszám: 1887 Kategóriák: , Szerző: Margitics Ferenc

Leírás

Bruno Bettelheim, a neves gyermekpszichológus szerint az, hogy a gyermek milyen emberré válik, nagymértékben attól függ, hogyan nevelik a szülei. Ezt minden szülő tudja, vagy tudattalanul érzi. Ezért mindenki a legjobb szülő szeretne lenni: megértő, türelmes és szeretetteljes. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a mindennapi életben nehéz megőrizni ezt a hozzáállást. Éppen ezért nem elegendő ösztönös szülőként viselkedni, tudatosan fel kell készülni e nemes mesterségre. A szülőnek meg kell ismernie gyermekét, hogy hatékonyan tudjon bánni vele, és képessé váljék segíteni őt a fejlődésében. Ebben nyújt a szülő számára nagy segítséget ez a könyv. A kötet első része, a Gyermekismeret az élet kezdeteitől a serdülőkor végéig mutatja be a gyermek fejlődését. A második rész, a Neveléspszichológia arról nyújt ismereteket, milyen neveléspszichológiai törvényszerűségek alapján kell nevelni a gyermeket. A harmadik rész, A gyermek nevelése a gyermekkel való szülői nevelési bánásmódokat ismerteti az egyes életkoroknak megfelelő felosztásban. A könyv nemcsak a gyakorló szülők számára nyújt hasznos ismereteket, hanem mindazoknak, akik főiskolai, egyetemi vagy különböző szakképzések keretében ismerkednek a fejlődéslélektannal és a neveléspszichológiával.

További információk

Szerző

Margitics Ferenc

Kategóriák

Go to Top