KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Látogatás a tudás birodalmába 5-7 éves gyermekek számára – Iskola-előkészítő feladatgyűjtemény

4390 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A Látogatás a tudás birodalmába diszlexia prevenciós elemekre épülő iskola-előkészítő anyanyelvi és játékos részképesség-fejlesztő feladatgyűjtemény.
A Látogatás a tudás birodalmába könyv segíti a szülőt az otthoni gyakorlásban és megmutatja, milyen ismeretekkel kell rendelkeznie gyermekének a sikeres iskolakezdéshez. Azok a gyerekek, akik „jó” alapokkal kezdik az iskolát, sikeresebben teljesítenek a későbbiekben, könnyebben oldják meg a feladatokat.

 

 

Leírás

A Látogatás a tudás birodalmába diszlexia prevenciós elemekre épülő iskola-előkészítő anyanyelvi és játékos részképesség-fejlesztő feladatgyűjtemény.
A könyv iskolába készülő és első osztályos gyermekeknek, szüleiknek, valamint logopédus, gyógypedagógus, óvodapedagógus és fejlesztő pedagógus kollégáknak szól.

Egy könyv, ugyanakkor két cél megvalósítására is alkalmas:
A „Látogatás a beszéd birodalmába” c. könyvhöz úgy kapcsolódik, hogy annak folytatásaként használható, hiszen alkalmas a diszlexia-prevenciós terápia eszközeként szakemberek számára.
Nyelvi késében nem érintett nagycsoportos gyermek számára pedig egy komplex iskola-előkészítő kiadvány.
Az iskolakezdés minden gyermek és szülő számára nagyon izgalmas, minden gyermek másképp éli meg, ezért a könyvben megtalálható gyakorlatok játékosan fejlesztik az óvodás gyermekek képességeit, bővítik ismereteit, lehetőséget adnak a közös játékra, és az együttes élményszerzésre.

Az iskolakezdés sikerességéhez elengedhetetlen az alapkészségek tudatos fejlesztése. A verbális képesség vezető szerepet játszik minden olyan tárgyban, ahol szöveget kell megérteni, olvasni, jelenségeket kifejezni. A Látogatás a tudás birodalmába könyv alkalmazása során a gyermek kifejezőkészsége, szókincse, téri orientációja, gondolkodása és figyelme fejlődik, általános ismeretei gazdagodnak. A feladatok sorrendje a gyermek egyéni képességeit figyelembe véve variálható. A könyv segíti a szülőt az otthoni gyakorlásban és megmutatja, milyen ismeretekkel kell rendelkeznie gyermekének a sikeres iskolakezdéshez. Azok a gyerekek, akik „jó” alapokkal kezdik az iskolát, sikeresebben teljesítenek a későbbiekben, könnyebben oldják meg a feladatokat.

A görög mitológiában a bagoly a tudást és a bölcsességet jelképezte Pallasz Athéné szent állataként. A Látogatás a tudás birodalmába könyvben a gyermek társa Holi, a bagoly, akivel együtt juthatnak el a tudás birodalmába 156 színes oldalon keresztül.

Tartalom:

Kognitív folyamatok fejlesztése

Látási (vizuális) figyelem

Hallási (auditív) figyelem

Téri orientáció, testséma

Látási megkülönbözető képesség (vizuális differenciálás)

Hallási megkülönböztető képesség (auditív differenciálás)

Látási emlékezet

Hallási emlékezet

Téri sorrendiség, szerialitás

Időbeli sorrendiség

Ritmusgyakorlatok

Anyanyelvi fejlesztés

Általános ismeretek

Nyelvi rendezettség, helyes grammatikai rendszer kialakítása, önálló mondatalkotás

Szókincsbővítés

Szem-kéz koordináció fejlesztése

Figyelem fejlesztése

Munkamemória

Szabó Szilvia: Látogatás a tudás birodalmába

 

További információk

Szerző

Szabó Szilvia

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top