KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Pedagógia, Pedagógia, gyógypedagógia, Pszichológia>Kötődés és pedagógia (A Kötődés és nevelés átdolgozott, bővített kiadása)

Kötődés és pedagógia (A Kötődés és nevelés átdolgozott, bővített kiadása)

2310 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A gyermeket anyjához kapcsoló köteléknek rendkívül erõs hatása van a mentális egészségre és ezzel szoros összefüggésben a személyiség és a társkapcsolatok fejlõdésére is. A fejletlen szociális készségek és képességek mögött leggyakrabban a családi kapcsolatok, leginkább a korai anya-gyermek közötti kötõdés elégtelensége húzódik meg. A kötõdési háló gazdagsága, jellege és ereje nagymértékben befolyásolja a szociális viselkedést, ezért a pedagógiának kiemelt feladatává kell válnia, hogy megismerje a gyermekkor és serdülõkor kötõdéseit és a kötõdéseket befolyásoló tényezõket.

A Kötődés és pedagógia kötet arra vállalkozik, hogy a kötődéskutatások eredményeit a pedagógia nézőpontjából foglalja össze, valamint elemzi a kötődés és az intézményes nevelés kapcsolatában rejlő lehetőségeket. A könyvet nagy haszonnal forgathatják a pedagógia és a pszichológia különböző területein dolgozó szakemberek, különösen a pedagógusképzésben és továbbképzésben részt vevő hallgatók, óvodapedagógusok, tanítók és tanárok.

A Kötődés és pedagógia a Kötődés és nevelés kötet átdolgozott, bővített kiadása.

Cikkszám: EJK878 Kategóriák: , , Címkék: , , Szerző: Zsolnai Anikó

Leírás

A személyiség szociális viselkedését alapvetõen meghatározzák a gyermekkorban létrejövõ kötõdési kapcsolatok. A családban kialakuló erõs kötõdések, s fõként az anya-gyermek közti kötõdés alapozza meg, hogy milyen lesz a gyermek szociális viselkedése a késõbbiekben. A gyermeket anyjához kapcsoló köteléknek rendkívül erõs hatása van a mentális egészségre és ezzel szoros összefüggésben a személyiség és a társkapcsolatok fejlõdésére is. A fejletlen szociális készségek és képességek mögött leggyakrabban a családi kapcsolatok, leginkább a korai anya-gyermek közötti kötõdés elégtelensége húzódik meg. A kötõdési háló gazdagsága, jellege és ereje nagymértékben befolyásolja a szociális viselkedést, ezért a pedagógiának kiemelt feladatává kell válnia, hogy megismerje a gyermekkor és serdülõkor kötõdéseit és a kötõdéseket befolyásoló tényezõket. A könyv célja, hogy a kötõdéssel kapcsolatos kutatások minél szélesebb körét mutassa be.

További információk

Szerző

Zsolnai Anikó

Kategóriák

Go to Top