Share on Pinterest
There are no images.
Osszd meg barátaiddal


Submit
Főoldal>Logopédia fejlesztő kiadványok>Cserebere III. Differenciáló és automatizáló gyakorlóanyag a pöszeség javításához

Cserebere III. Differenciáló és automatizáló gyakorlóanyag a pöszeség javításához

1600 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A hibás artikuláció javítása nem érhet véget a tiszta ejtés elérésével és begyakorlásával, hanem apró lépésekkel meg kell tanítani a gyermeket az általa cserélten képzett hangzópár együttes használatára. A logopédiai terápiának ehhez a befejezõ szakaszához kívánnak a szerzõk segítséget nyújtani a könyvben összegyûjtött differenciáló és automatizáló gyakorló feladatlapokkal. A pöszeség javítását segítõ gyûjteményben szereplõ szó- és mondatanyagot elsõsorban a kiejtésjavítás szempontjai szerint válogatták, azonban törekedtek arra is, hogy egyéb nyelvi teljesítmények, mint szókincs-aktivizálás, mondatalkotás, kifejezõkészség fejlesztésére is alkalmas legyen.

Cikkszám: 83 Kategória: Címkék: , , , , , , , Szerző: Korompai Istvánné

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nehézséget jelent a már kialakított, hangkapcsolatokban rögzített, szavakban, mondatokban automatizált beszédhangokat beépíteni a folyamatos, spontán beszédbe. Ebben a fejlõdési szakaszban a gyermekek gyakorlás közben már jól tudják ejteni a tanult hangzókat, de ha szabadon mesélnek valamit, még mindig összekeverik azokat. Ez a jelenség azt bizonyítja, hogy a hibás artikuláció javítása nem érhet véget a tiszta ejtés elérésével és begyakorlásával, hanem apró lépésekkel meg kell tanítani a gyermeket az általa cserélten képzett hangzópár együttes használatára. A logopédiai terápiának ehhez a befejezõ szakaszához kívánnak a szerzõk segítséget nyújtani a könyvben összegyûjtött differenciáló és automatizáló gyakorló feladatlapokkal. A pöszeség javítását segítõ gyûjteményben szereplõ szó- és mondatanyagot elsõsorban a kiejtésjavítás szempontjai szerint válogatták, azonban törekedtek arra is, hogy egyéb nyelvi teljesítmények, mint szókincs-aktivizálás, mondatalkotás, kifejezõkészség fejlesztésére is alkalmas legyen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Korompai Istvánné