KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Játékgyűjtemény, Mozgásfejlesztés, testnevelés, tánc, Óvodapedagógia, Pedagógia módszertan, Pedagógia, gyógypedagógia>Kerek egy esztendő Tavasz -Komplex tevékenységek az óvodai környezeti nevelésben

Kerek egy esztendő Tavasz -Komplex tevékenységek az óvodai környezeti nevelésben

3800 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Kerek egy esztendő évszakalapú módszertani sorozat Tavasz kötete  – a gyakorlatban kipróbált, jól bevált tevékenységek ötlettára – nélkülözhetetlen módszertani adatbázis a környezeti nevelés komplex céljait és követelményeit magas szinten megvalósítani kívánó óvodapedagógusok számára. Mint minden évszaknál, itt is a legfontosabb a közvetlen ismerkedés az évszakra jellemző jegyekkel. A tavaszi időtervből jól látható, milyen óvodai témákat ölel fel a könyv. A természetes tavaszi környezetben – játszva az udvaron, sétálva a szabadban – észlelik a gyerekek a tavasz első jeleit: hosszabbodnak a napok, egyre erősebben süt a nap. Később megismerkedünk a növények és állatok tavaszi életével: megszínesedik a világ, a fák rügyeznek, majd virágba borulnak, a virágok kinyílnak. Az állatok is felébrednek téli álmukból. Előbújnak az áttelelő rovarok, megjelennek a békák és a párt kereső madarak. A költöző madarak visszatérnek a melegebb országokból és fészket építenek, lerakják a tojásaikat. Végül az emberek életéről is szót ejtünk: egyre több időt töltünk a szabadban, hisz a nappalok hosszabbak és melegebbek. Megkezdődnek a kerti munkák, facsemetéket ültetnek, magokat vetnek. Az első tavaszi napsugarak a gyerekeket is kicsalogatják a természetbe. Az említett környezeti témák mellett nagy figyelmet fordítunk a mozgásra is. Minden fejezetben kitérünk erre. A hónapokat lezáró egészséghetek után mindig játékos mozgásfejlesztést is javaslunk, a gyerekek legnagyobb örömére. Reméljük, hogy az olvasók ebben a gyűjteményben is megtalálják azokat az ötleteket, amelyek megkönnyítik a heti felkészülést és a napi munkát egyaránt!

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: FLC3167 Kategóriák: , , , , Címke: Szerző: Ferencz Éva, Lukács Józsefné

Leírás

A Kerek egy esztendő Tavasz kötete – a gyakorlatban kipróbált, jól bevált tevékenységek ötlettára – nélkülözhetetlen módszertani adatbázis a környezeti nevelés komplex céljait és követelményeit magas szinten megvalósítani kívánó óvodapedagógusok számára. Könyvünk fejezetei a magyar néphagyományokon alapulnak, és érintik az óvodai jeles napokat is. Kiemelten fontos szerepet kap az egészségtudatos magatartás kialakítása. A gyerekeket körülvevő világ megismerésében a közvetlen megfigyelésre és tapasztalatszerzésre építünk.

A Kerek egy esztendő kötetek szerzői gyakorlott óvodapedagógusok és fejlesztőpedagógusok – 30 éve dolgoznak óvónőként és egy évtizede fejlesztőpedagógusként is –, akik a számukra jól bevált és kipróbált tevékenységeket, ötleteket osztják meg óvodapedagógus kollégáikkal, hogy az év folyamán egyszerűbb legyen a felkészülés egy-egy témahétre, és a gyerekek – a pedagógusaik segítségével – játékosan ismerkedhessenek meg az őket körülvevő világgal. Munkájukat ajánljuk mindenkinek, akinek könnyebb úgy dolgozni, hogy minden óvodai témához kész ötlettárból válogathat, és mindent megtalál egy helyen. A négy évszakra készült négy kötet fejezetei az óvodai környezeti témák köré épülnek, az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően. A környezeti témák követik az évszakokat, felölelik a jeles napokat, a néphagyományokat. Az évszakokon belül minden hónap kalendáriummal kezdődik, ezt követően az aktuális hónaphoz kapcsolódó megfigyelési lehetőségeket, az óvodában egy hónapon át megvalósítható ötleteket mutatja be, majd a hónap mindig egészségmegőrző héttel zárul.
Átdolgozott, bővített kiadás.

További információk

Szerző

Ferencz Éva, Lukács Józsefné

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top