KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Játékbirodalom Olvasás és fogalmazás munkafüzet 5. osztály

2180 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A tanulók Játékbirodalom olvasás és fogalmazás munkafüzete az olvasókönyv olvasmányainak feldolgozását hivatott segíteni, a diszlexia prevenciójára, a reedukációra, az általános tanulási törvényszerűségekre épül. A módszer következetes alkalmazása, továbbfejlesztése, az önálló tanuláshoz vezető funkciók kialakítása a fokozatosság elvének betartásával, kis lépésekben történik; a kiadványban is hangsúlyos szerepet kap a beszéd- és olvasástechnika, a szóbeli- és írásbeli szövegértés, szövegalkotás, a szókincsbővítés, a kommunikációs képességek és az értő-, értelmező olvasás segítése.

a Játékbirodalom munkafüzet minden feladata a beszédfejlesztésről, a szókincsbővítésről, az olvasási mechanizmus kialakításáról, a frusztrációmentes, biztos tudás kiépítéséről, a szövegalkotás, az olvasóvá válás kezdő lépéseiről szól.

Leírás

Ötödik osztályban a munkafüzet továbbra is sugallja a megszokott mozaikos óratervezést, a rövid ideig végezett feladattípusokat, és váltakozik az egyéni, csoportos és frontális munka is. A pedagógusnak lehetősége nyílik arra, hogy eldöntse, melyik óravezetést válassza az adott osztályban, megtervezheti a komplex fejlesztést, a feladatok sokasága pedig a differenciálás lehetőségét kínálja. A tanulók Játékbirodalom című munkafüzete az olvasókönyv olvasmányainak feldolgozását hivatott segíteni, a diszlexia prevenciójára, a reedukációra, az általános tanulási törvényszerűségekre épül. A módszer következetes alkalmazása, továbbfejlesztése, az önálló tanuláshoz vezető funkciók kialakítása a fokozatosság elvének betartásával, kis lépésekben történik; a kiadványban is hangsúlyos szerepet kap a beszéd- és olvasástechnika, a szóbeli- és írásbeli szövegértés, szövegalkotás, a szókincsbővítés, a kommunikációs képességek és az értő-, értelmező olvasás segítése. A munkafüzet a képes olvasókönyvhöz tartozó, azzal szoros egységet képező munkáltató kiadvány.

A Játékbirodalom olvasás és fogalmazás munkafüzet a megismerésből, tapasztalatszerző tevékenységekből indul ki, nem áll le a folyamatos készségfejlesztéssel, analizál, szintetizál, analógia alapján rögzít, automatizál. A szerző az előforduló fogalmazási ismereteket feladatokon keresztül érteti meg és alkalmaztatja a tanulókkal.

A közel 100 oldalon megjelenített tananyag lehetővé teszi a lassú haladási ütem tartását, így időt ad a gyakorlásra, a megszerzett ismeretek egyénre szabott működtetésére. Valójában a Játékbirodalom munkafüzet minden feladata a beszédfejlesztésről, a szókincsbővítésről, az olvasási mechanizmus kialakításáról, a frusztrációmentes, biztos tudás kiépítéséről, a szövegalkotás, az olvasóvá válás kezdő lépéseiről szól. A megszerzett ismereteket sokféle megközelítéssel igyekszik megerősíteni a szerző, miközben figyelembe veszi a tanulási törvényszerűségeket.

További információk

Szerző

Hargitai Katalin

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top