KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Matematikai készség, Óvodapedagógia>Hová bújt a matematika? 2. – Tevékenységekben megvalósuló tanulás

Hová bújt a matematika? 2. – Tevékenységekben megvalósuló tanulás

2490 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Körmöci Katalin a Hová bújt a matematika? kötetében a tevékenységekben megvalósuló tapasztalatszerzés tervezhetőségének sokféle lehetőségét, szintjeit és módszertani ajánlásait adja közre a mindennapi nevelőmunkában tématervek, tevékenységvázlatok és tervezetek formájában.

Cikkszám: SP3842 Kategóriák: , Címke: Szerző: Körmöci Katalin

Leírás

A II. kötet elsősorban a tevékenységben megvalósuló tanulás tervezési lehetőségeivel foglalkozik. De amíg eljut az óvodapedagógus a mindennapi tevékenységekig, azoknak megtervezéséig, számos más terveket is készít. Csak úgy képes helyes, az ő csoportjára, az ő egyes gyermekeire tervezni, ha előtte átlátja:
• hogyan legyen képes minden egyes gyermek kibontakozását elősegíteni, hogy nyugodt lelkiismerettel engedhesse el az iskolába (3-4 évi nevelési-fejlesztési tervet kell készítenie),
• meg kell ismernie a csoportja minden egyes gyermekének fejlődését, fejlettségi szintjét, és ezt félévenként összegeznie kell (Az óvodás gyermek fejlődésének nyomon követése), mert
• erre építi a tematikus terveit és
• ebből bontja le tevékenységeinek terveit.
A könyv ezt a tervezői ívet mutatja be, de nem időzik a nevelési tervek bemutatásával, hanem csak a tevékenységek tervezésével foglalkozik (tanulási tevékenységek). A közölt tervek a kiegészítése kötelező az óvodapedagógus számára. A kiegészítések mindig legyenek összhangban a csoport nevelési tervével, amit minden óvodapedagógus a saját csoportjára tervez.
 

További információk

Szerző

Körmöci Katalin

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top