KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Afázia, Autizmus, Figyelem, koncentráció, Képességfejlesztés>Hogyan? Jobban! Tanulói gyakorlatgyűjtemény

Hogyan? Jobban! Tanulói gyakorlatgyűjtemény

3790 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Tanulói gyakorlatgyűjtemény a szövegértést, a hatékony tanulást segítő képességek fejlesztésére. fejezetek: Koncentrációs gyakorlatok, Szókincsfejlesztés, Információs szövegek (következtetések), Lényegkiemelés (figyelem, gondolkodás, megértés), Agytorna (gondolkodás, logika, problémamegoldó képességek).

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: PLR3416 Kategóriák: , , ,

Leírás

Szerkesztette: Bodócs Péterné, Dr Gaálné Bakallár Zsuzsanna, Lerchné Forgács Marianna

Tanulói gyakorlatgyűjtemény a szövegértést, a hatékony tanulást segítő képességek fejlesztésére.A kötet melléklete: letölthető tanári segédanyag.

I. Koncentrációs gyakorlatok

A Koncentrációs gyakorlatok a figyelem tartósságának, irányításának és összpontosításának képességét, és az emlékezetet fejlesztik. Segíthetik a tanulásra való beállítódást, ráhangolódást is.

II. Szókincsfejlesztés

A Szókincsfejlesztés gyakorlatai a szóbőséget, a nyelvi fantáziát, árnyalt kifejezéskészséget növelik játékos, egyszerű formában.

III. Információs szövegek

“Felesleges adatokkal nem kell terhelni a tanulókat, inkább az eligazodáshoz szükséges módszerekkel kell megismertetni őket.” (Zsolnai József)

Az Információs szövegek az irányított gondolkodási képességek – ítéletalkotás, következtetés, fogalomalkotás – valamint a problémamegoldó: heurisztikus, kreatív képességek kibontakozását segítik elő.

IV. A lényegkiemelés gyakorlatai

A Lényegkiemelés gyakorlatai a figyelem, az emlékezet képességei mellett a gondolkodási műveletek fejlesztésére is irányulnak. Alapot szolgáltatnak az önálló ismeretszerzéshez. A megismerés alapja a megértés. Amit megértettünk sokkal könnyebben jegyezzük meg, tartósan megmarad emlékezetünkben.

V. Agytorna

Az Agytorna gyakorlatai a gondolkodási – logikai és problémamegoldó – képességek alapját képezik. Próbára teszik a tanulók találékonyságát, kreativitását.

Kategóriák

Go to Top