KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Anyanyelv, Gyakorlók, fejlesztők diákoknak, Helyesírás, nyelvtan, Szövegértés>Helyesírási munkafüzet a 3. évfolyam számára

Helyesírási munkafüzet a 3. évfolyam számára

1490 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

70 változatos feladat a helyesírási ismeretek gyakorlásához.

A helyesírási munkafüzet a 3. évfolyamon tanított igéhez, főnévhez és melléknévhez kapcsolódó helyesírási ismeretek gyakorlásához kíván segítséget adni. Az egyes szófajokon belül hangjelölési, toldalékolási, mondatalkotási, nyelvhelyességi feladatok sorakoznak. Mindhárom szófaj fejezete a j hang jelölésével zárul. Mindezeket követik az összetett feladatok, melyek helyes megoldásához egyszerre több szempontra is figyelnie kell a tanulónak.

 

Cikkszám: TN4791 Kategóriák: , , , Címkék: , , Szerző: Uros Petrovic

Leírás

Helyesírási munkafüzetünk a 3. évfolyamon tanított igéhez, főnévhez és melléknévhez kapcsolódó helyesírási ismeretek gyakorlásához kíván segítséget adni. Az egyes szófajokon belül hangjelölési, toldalékolási, mondatalkotási, nyelvhelyességi feladatok sorakoznak. Mindhárom szófaj fejezete a j hang jelölésével zárul. Mindezeket követik az összetett feladatok, melyek helyes megoldásához egyszerre több szempontra is figyelnie kell a tanulónak. A diákok szóbeli és írásbeli kifejezőkészségét majd 70 feladat fejleszti, melyek között helyet kaptak a következők:

mondatok szavakra tagolása,
rövid párbeszéd szereplők szerinti tagolása, eljátszása,
közismert jelzőtáblák jelentésének megfejtése,
beszélői szándékok felismerése, kifejezése,
egyszerűbb fogalmak értelmezése,
szó- és mondatkiegészítő gyakorlatok,
mondatalkotási és másolási feladatok,
találós kérdések megfejtése,
népi mondókák,
nyelvtörők elsajátítása stb.

A feladatok egyéni és iskolai munkára is alkalmasak, a kiadvány végén található megoldások az önellenőrzést segítik. A 3. osztályos helyesírási munkafüzetben helyenként a feladatokhoz rajzos illusztrációk is kapcsolódnak.

További információk

Szerző

Uros Petrovic

Kategóriák

Go to Top