>, Csomagajánlatok, Logopédia fejlesztő kiadványok>Csomagban: Gyakorlófüzet a sziszegő hangok tanításához + Logotéka Játsszunk a hangokkal! Sz

Csomagban: Gyakorlófüzet a sziszegő hangok tanításához + Logotéka Játsszunk a hangokkal! Sz

3400 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A sziszegő hangok gyakorlására szolgáló füzet a terápia azon szakaszában használható, amikor a szavakban, mondatokban, mesékben történő alkalmazás következik. A sziszegő hangok gyakorlására szolgáló füzet összeállításánál a szerzők figyelembe vették a gyermekek életkori sajátosságait, a logopédiai módszertan alapelveit és a rajzolhatóságot. Minden hang bevezetésekor a hívókép mellett a szájkép és a betű is szerepel, majd az automatizálást szolgáló képek következnek.

A Logo-Téka Játsszunk a hangokkal! játékosan, cselekvéses formában gyakorolhatja a gyermek a hangokra való figyelést akár óvodás korban, akár iskolakezdéskor.

 

Cikkszám: LG107-1 Kategóriák: , , Címkék: , , , Szerző: Dékány J., Korompai I., Krasznár J., Szekeres Zs.

Leírás

A sziszegő hangok gyakorlására szolgáló füzet a terápia azon szakaszában használható, amikor a logopédus a hangot már kialakította, differenciálta, s magánhangzó kapcsolatokban rögzítette a beszédhibás gyermekkel, – tehát a szavakban, mondatokban, mesékben történő alkalmazás következik. A Gyakorlófüzet a sziszegő hangok tanításához kiadvány összeállításánál a szerzők figyelembe vették a gyermekek életkori sajátosságait, a logopédiai módszertan alapelveit és a rajzolhatóságot. Minden hang bevezetésekor a hívókép mellett a szájkép és a betű is szerepel, majd az automatizálást szolgáló képek következnek. Minden lap alján felsorolásra kerül a szókészlet is. így a kisiskolásoknak külön lépés lehet a szókép elolvasása, egyeztetése a képpel, ill. a szó leírása a kép alá.

A Logotéka Játsszunk a hangokkal! olyan anyanyelvi képességek fejlesztését tűzte ki célul, melyek elengedhetetlenül szükségesek az iskolába lépéshez. Ilyenek például a hallási figyelem, a verbális emlékezet, a hang differenciális, a beszédészlelés, a szövegalkotás. Ha ezek a képességek nem működnek megfelelően, akkor a kisgyermek nehezebben, vagy egyáltalán nem fogja tudni elsajátítani az írás és az olvasás készségét. A Logo-Téka Játsszunk a hangokkal! játékosan, cselekvéses formában gyakorolhatja a gyermek a hangokra való figyelést akár óvodás korban, akár iskolakezdéskor.

További információk

Szerző

Dékány J., Korompai I., Krasznár J., Szekeres Zs.

Érdekelhetnek még…

Kategóriák