KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Matematika, Matematikai készség, Rejtvények, fejtörők>Furfangos fejtörő Matematika feladatgyűjtemény 6-8 éveseknek

Furfangos fejtörő Matematika feladatgyűjtemény 6-8 éveseknek

2270 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A gyerekek számára izgalmas, érdekes fefaladatokkal dolgozza fel a Furfangos fejtörő matematikai feladatgyűjtemény az első és második osztályos matematika tananyagot.

A könyv  hátsó részében elhelyeztük a megoldásokat is, ezzel is segítve az otthoni tanulást és önellenőrzést. A fejezetcímek: 1. Figyelj! Gondolkozz!; 2. Számoljunk 5-ig; 3. Számoljunk 10-ig; 4. Számoljunk 20-ig; 5. Számoljunk 100-ig; 6. Geometriai játékok; 7. Hányféleképpen? A fejezetek követik az iskolai tananyag építkezését első osztály év elejétől második osztály év végéig, továbbá a matematikai tartalom szerint is tagolódnak. Ezért a feladatok feldolgozása – elsősorban tehetséggondozás céljából – jól beépíthető a differenciáltan szervezett gyakorlóórák menetébe. A feladatgyűjtemény feladatsorai átlagos nehézségű feladatokkal kezdődnek, és fokozatosan nehezedő, egyre összetettebb feladatokkal folytatódnak, így alkalmasak az indirekt, illetve a direkt differenciálásra egyaránt. A feladatok szövege, tipográfiai megoldása olyan, hogy a tehetséges tanulók egy-egy mintafeladat közös megoldása után önállóan is képesek boldogulni a feladat megoldásával, ezért ők (döntően) egyéni munkában is megoldhatják a feladatot.

Cikkszám: MK4122 Kategóriák: , , Címkék: , Szerző: Hajdú Sándor, Novák Lászlóné, Scherlein Márta

Leírás

A gyermekek képességei nem egyenletesen fejlődnek. Közel egyharmad részük az iskolába lépés pillanatában az átlagosnál lényegesen jobb adottságokkal rendelkezik. Ezeknek a gyermekeknek a képességei csak akkor fejlődhetnek megfelelő ütemben, ha az adottságuknak megfelelő szintű feladatok elé állítjuk őket. Csak így érhetjük el, hogy ezek a tehetségek ne kallódjanak el, és később is pozitívan kötődjenek a matematikához. A Furfangos fejtörő matematikai feladatgyűjtemény segítségével ezt a nevelési feladatot oldhatjuk meg. A fejezetcímek: 1. Figyelj! Gondolkozz!; 2. Számoljunk 5-ig; 3. Számoljunk 10-ig; 4. Számoljunk 20-ig; 5. Számoljunk 100-ig; 6. Geometriai játékok; 7. Hányféleképpen? A fejezetek követik az iskolai tananyag építkezését első osztály év elejétől második osztály év végéig, továbbá a matematikai tartalom szerint is tagolódnak. Ezért a feladatok feldolgozása – elsősorban tehetséggondozás céljából – jól beépíthető a differenciáltan szervezett gyakorlóórák menetébe. A Furfangos fejtörő matematikai feladatgyűjtemény feladatsorai átlagos nehézségű feladatokkal kezdődnek, és fokozatosan nehezedő, egyre összetettebb feladatokkal folytatódnak, így alkalmasak az indirekt, illetve a direkt differenciálásra egyaránt. A feladatok szövege, tipográfiai megoldása olyan, hogy a tehetséges tanulók egy-egy mintafeladat közös megoldása után önállóan is képesek boldogulni a feladat megoldásával, ezért ők (döntően) egyéni munkában is megoldhatják a feladatot.

További információk

Szerző

Hajdú Sándor, Novák Lászlóné, Scherlein Márta

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top