Főoldal>Gyakorlók, fejlesztők diákoknak>Anyanyelv, Felvételi, Fogalmazás, Szövegértés>Felvételi feladatok középiskolába készülőknek magyarból

Felvételi feladatok középiskolába készülőknek magyarból

1780 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Ez a feladatgyűjtemény tíz év tapasztalata alapján készült 15 feladatsort tartalmaz magyar nyelv és irodalomból. Minden olyan feladattípus fellelhető benne, amely az előző években előfordult. Tehát megtalálhatók benne egyszerű és összetettebb, rutinszerűen megoldható és kreativitást igénylő feladatok. Valamennyi feladatsor tartalmaz szövegértési és fogalmazási feladatokat. A feladatsorok megoldását 45 percre terveztük, amely időtartam alatt kb. 10 percnyi időt a fogalmazásra kellene fordítani.

Cikkszám: PD409 Kategóriák: , , ,

Leírás

A középiskolába jelentkező általános iskolai tanulóknak nagy erőpróbát jelent a központi írásbeli felvételi vizsga matematikából, magyar nyelv és irodalomból. A központi írásbeli felvételi vizsgáztatás engedélyével rendelkező középiskolák azok közül a felvételizők közül választanak, akik sikeresen oldják meg a feladatsorokat.

Ez a feladatgyűjtemény tíz év tapasztalata alapján készült 15 feladatsort tartalmaz magyar nyelv és irodalomból. Minden olyan feladattípus fellelhető benne, amely az előző években előfordult. Tehát megtalálhatók benne egyszerű és összetettebb, rutinszerűen megoldható és kreativitást igénylő feladatok. Valamennyi feladatsor tartalmaz szövegértési és fogalmazási feladatokat. A feladatsorok megoldását 45 percre terveztük, amely időtartam alatt kb. 10 percnyi időt a fogalmazásra kellene fordítani. Pontozásunkat az elmúlt évek pontozási rendszeréhez igazítottuk, így valamennyi feladatsort 50 pontosra alakítottuk. A feladatok többsége zárt végű feladat, melynek javítása a javítókulcs alapján egyértelműen történhet. A fogalmazások csupán tájékoztató jellegűek; általános értékelésüket a javító kulcsban megadott szempontok alapján javasoljuk.

Meggyőződésünk, hogy a folyamatos gyakorlás, az önellenőrzés, a hibák kijavítása sikeresebb írásbeli felvételi eredményhez vezet. A befektetett munka mindig megtérül! A feladatgyűjteményt szervezett iskolai előkészítőkhöz, egyéni otthoni felkészüléshez ajánljuk mindazoknak, akik felelősséggel vágnak neki a központi írásbeli felvételinek.

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top