KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Autizmus, Hiperaktivitás ADHD, Pedagógia, gyógypedagógia>Farkas vagy áldozat – Gyakorlatközpontú kézikönyv pedagógusoknak magatartási problémák kezeléséhez és megoldásához

Farkas vagy áldozat – Gyakorlatközpontú kézikönyv pedagógusoknak magatartási problémák kezeléséhez és megoldásához

3500 Ft

Elfogyott

Elfogyott

A pedagógusok évről-évre egyre több olyan helyzettel találkoznak, melyek kezelése extrém kihívások elé állítja őket. Könyvünk e helyzetek megoldásához nyújt segítséget. Megtörtént esetek, bevált módszerek közreadásával járul hozzá a nehézségek megoldásához. Olyan kézikönyv, mely olvasóját önálló megoldások keresésére bíztatja.
A Farkas vagy áldozat – Gyakorlatközpontú kézikönyv pedagógusoknak a magatartási problémák kezeléséhez és megértéséhez kötet közérthető módon írja le az egyes magatartási problémák pszichodinamikai hátterét, a lehetséges okokat. Olyan szemléletet és módszereket mutat be, amelyek egyszerűen alkalmazhatók, és a problémák okait veszik célba. Megközelítésének lényegi eleme a tágabb kontextusban történő értelmezés – ideértve az inkluzív közösségfejlesztést, és a szakemberek személyiségének ápolását is.

 

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: VBL4696 Kategóriák: , , Szerző: Major Zsolt Balázs, Mészáros Katalin

Leírás

A pedagógusok évről-évre egyre több olyan helyzettel találkoznak, melyek kezelése extrém kihívások elé állítja őket. A Farkas vagy áldozat – Gyakorlatközpontú kézikönyv pedagógusoknak a magatartási problémák kezeléséhez és megértéséhez könyv e helyzetek megoldásához nyújt segítséget. Megtörtént esetek, bevált módszerek közreadásával járul hozzá a nehézségek megoldásához. Olyan kézikönyv, mely olvasóját önálló megoldások keresésére bíztatja.
Közérthető módon írja le az egyes magatartási problémák pszichodinamikai hátterét, a lehetséges okokat. Olyan szemléletet és módszereket mutat be, amelyek egyszerűen alkalmazhatók, és a problémák okait veszik célba. Megközelítésének lényegi eleme a tágabb kontextusban történő értelmezés – ideértve az inkluzív közösségfejlesztést, és a szakemberek személyiségének ápolását is.
“…ha olyan segítők közül kell választanom, akik közül az egyik egy sokat tapasztalt pesszimista, míg a másik egy tapasztalatlan optimista, akkor arra szavazok, akiben él a remény, hogy segíteni tud problémákkal küzdő embertársának. John B. Enright gondolatához kapcsolódóan azt mondhatjuk, hogy az olvasó szerencséje, hogy nincs rákényszerítve ilyen választásra. Olyan szerzők könyvét tartja a kezében, akiknek a tudása és optimizmusa egyaránt példamutató.” (részlet Klein Sándor előszavából)

 

További információk

Szerző

Major Zsolt Balázs, Mészáros Katalin

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top