KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Autizmus, Érzelmek>Emo Moogy Érzelmek puzzle EQ

Emo Moogy Érzelmek puzzle EQ

3200 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Ismerjük fel és fejezzük ki érzelmeinket! Az Emo(tion) Moogy vidám sárkányos érzelem-kirakó egy különleges feladatkártyás kirakó, kétféle játéklehetőséggel. A játék segítségével a gyerekek megtanulhatják a különböző érzelmek felismerését és kifejezését, ezáltal megértését – mind saját magukban, mind a környezetükben. Megértik, miért érzünk: örömet, szomorúságot, meglepődést, unalmat, elégedettséget, haragot, undort, félelmet stb. Ezáltal jobban megismerik saját személyiségüket és hangulataikat, és akár otthon, akár óvodai, iskolai, baráti közösségben könnyebben meg tudják fogalmazni, mit éreznek, és jobban meg fogják érteni mások: akár felnőttek, akár a kis barátaik viselkedését.

 

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: KTML96280 Kategóriák: , Címke: Szerző: Chiara Piroddi

Leírás

Ismerjük fel és fejezzük ki érzelmeinket! Az Emo(tion) Moogy vidám sárkányos érzelem-kirakó egy különleges feladatkártyás kirakó, kétféle játéklehetőséggel. Az Érzelmek puzzle EQ játék segítségével a gyerekek megtanulhatják a különböző érzelmek felismerését és kifejezését, ezáltal megértését – mind saját magukban, mind a környezetükben. Megértik, miért érzünk: örömet, szomorúságot, meglepődést, unalmat, elégedettséget, haragot, undort, félelmet stb. Ezáltal jobban megismerik saját személyiségüket és hangulataikat, és akár otthon, akár óvodai, iskolai, baráti közösségben könnyebben meg tudják fogalmazni, mit éreznek, és jobban meg fogják érteni mások: akár felnőttek, akár a kis barátaik viselkedését.

Életkor: 3-6 éveseknek. Játékosok száma: 2-6. A doboz tartalma: 11 sokféleképpen variálható kirakó darab (anyaga: erős, kétoldalán fényes nyomott mintás karton), 8 érzelemkártya, 1 útmutató.

Fejlesztési területek: érzelem-felismerés, érzelem-kifejezés, szociális készségek, környezet, megfigyelés, logika, beszédkészség

Kétféle játéklehetőséget kínálunk:

1. Mi történt Moogy sárkánnyal?

A játék célja: Találjátok meg a feladatkártya alapján elmondott történetnek megfelelő érzelmet.

A játék menete:

A puzzle darabokat kiterítjük az asztalra. A feladatkártyákat lefelé fordítva egy kupacban az asztalra helyezzük.

1. Az egyik játékos húz egy feladatkártyát, megnézi a rajta szereplő jelenetet, úgy hogy a többiek ne lássák. Elmeséli, mi történik a képen.

2. A többiek ez alapján összerakják a puzzle darabokból azt a képet, ami leginkább illik a történethez. Amikor kirakták a figurát, megfordítják a feladatkártyát és összehasonlítják azzal a képpel, amit kiraktak. A jelenethez kapcsolódó érzelem a feladatkártyára van írva.

2. Emlékezz az érzelmekre!

A játék célja: ki rakja ki a feladatkártyán szereplő képet?

A játék menete:

A puzzle-darabokat lefelé fordítva szétszórjuk az asztalon. A talpat ábrázoló puzzle-darabot nem keverjük bele, hanem kitesszük középre, hogy a képes fele látszódjon. A feladatkártyákat lefelé fordítva elhelyezzük az asztal közepén.

1. Felfordítunk egy feladatkártyát, és az asztal közepére helyezzük.

2. Az óramutató járásának megfelelően haladva mindegyik játékos felfordít egy puzzle-darabot. Ha nem egyezik meg a feladatkártyán látottal, akkor visszafordítja, és a következő játékos fordít fel egy kirakó-darabot.

3. Ha viszont megegyezik a felfordított darab a feladatkártyán látottal, akkor felfordíthat hozzá egy másikat és megpróbálja kiegészíteni az arckifejezést, a feladatkártyának megfelelően. Ha a második kirakó-darab nem passzol, akkor mind a kettőt visszafordítja, és a következő játékos jön. 4. Ha sikerült az egyik játékosnak kirakni a feladatkártyán szereplő érzelmet, akkor ő nyert. És a játék indul elölről, egy következő feladatkártyával.

 

További információk

Szerző

Chiara Piroddi

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top