KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Emo Moogy Érzelmek puzzle EQ

3200 Ft

Elfogyott

Elfogyott

Ismerjük fel és fejezzük ki érzelmeinket! Az Emo(tion) Moogy vidám sárkányos érzelem-kirakó egy különleges feladatkártyás kirakó, kétféle játéklehetőséggel. A játék segítségével a gyerekek megtanulhatják a különböző érzelmek felismerését és kifejezését, ezáltal megértését – mind saját magukban, mind a környezetükben. Megértik, miért érzünk: örömet, szomorúságot, meglepődést, unalmat, elégedettséget, haragot, undort, félelmet stb. Ezáltal jobban megismerik saját személyiségüket és hangulataikat, és akár otthon, akár óvodai, iskolai, baráti közösségben könnyebben meg tudják fogalmazni, mit éreznek, és jobban meg fogják érteni mások: akár felnőttek, akár a kis barátaik viselkedését.

 

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: KTML96280 Kategóriák: , , Címke: Szerző: Chiara Piroddi

Leírás

Ismerjük fel és fejezzük ki érzelmeinket! Az Emo(tion) Moogy vidám sárkányos érzelem-kirakó egy különleges feladatkártyás kirakó, kétféle játéklehetőséggel. Az Érzelmek puzzle EQ játék segítségével a gyerekek megtanulhatják a különböző érzelmek felismerését és kifejezését, ezáltal megértését – mind saját magukban, mind a környezetükben. Megértik, miért érzünk: örömet, szomorúságot, meglepődést, unalmat, elégedettséget, haragot, undort, félelmet stb. Ezáltal jobban megismerik saját személyiségüket és hangulataikat, és akár otthon, akár óvodai, iskolai, baráti közösségben könnyebben meg tudják fogalmazni, mit éreznek, és jobban meg fogják érteni mások: akár felnőttek, akár a kis barátaik viselkedését.

Életkor: 3-6 éveseknek. Játékosok száma: 2-6. A doboz tartalma: 11 sokféleképpen variálható kirakó darab (anyaga: erős, kétoldalán fényes nyomott mintás karton), 8 érzelemkártya, 1 útmutató.

Fejlesztési területek: érzelem-felismerés, érzelem-kifejezés, szociális készségek, környezet, megfigyelés, logika, beszédkészség

Kétféle játéklehetőséget kínálunk:

1. Mi történt Moogy sárkánnyal?

A játék célja: Találjátok meg a feladatkártya alapján elmondott történetnek megfelelő érzelmet.

A játék menete:

A puzzle darabokat kiterítjük az asztalra. A feladatkártyákat lefelé fordítva egy kupacban az asztalra helyezzük.

1. Az egyik játékos húz egy feladatkártyát, megnézi a rajta szereplő jelenetet, úgy hogy a többiek ne lássák. Elmeséli, mi történik a képen.

2. A többiek ez alapján összerakják a puzzle darabokból azt a képet, ami leginkább illik a történethez. Amikor kirakták a figurát, megfordítják a feladatkártyát és összehasonlítják azzal a képpel, amit kiraktak. A jelenethez kapcsolódó érzelem a feladatkártyára van írva.

2. Emlékezz az érzelmekre!

A játék célja: ki rakja ki a feladatkártyán szereplő képet?

A játék menete:

A puzzle-darabokat lefelé fordítva szétszórjuk az asztalon. A talpat ábrázoló puzzle-darabot nem keverjük bele, hanem kitesszük középre, hogy a képes fele látszódjon. A feladatkártyákat lefelé fordítva elhelyezzük az asztal közepén.

1. Felfordítunk egy feladatkártyát, és az asztal közepére helyezzük.

2. Az óramutató járásának megfelelően haladva mindegyik játékos felfordít egy puzzle-darabot. Ha nem egyezik meg a feladatkártyán látottal, akkor visszafordítja, és a következő játékos fordít fel egy kirakó-darabot.

3. Ha viszont megegyezik a felfordított darab a feladatkártyán látottal, akkor felfordíthat hozzá egy másikat és megpróbálja kiegészíteni az arckifejezést, a feladatkártyának megfelelően. Ha a második kirakó-darab nem passzol, akkor mind a kettőt visszafordítja, és a következő játékos jön. 4. Ha sikerült az egyik játékosnak kirakni a feladatkártyán szereplő érzelmet, akkor ő nyert. És a játék indul elölről, egy következő feladatkártyával.

 

További információk

Szerző

Chiara Piroddi

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top