KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Pszichológia>Elválás, leválás, leszakadás

Elválás, leválás, leszakadás

3900 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Az Elválás, leválás, leszakadás című könyv értéke és újdonsága az, hogy kiemeli a válás és a kötődés közötti dialektikus viszonyt, különös figyelmet szentel mindennapjaink pszichológiai aktualitásainak (gyermeknevelési szokások változásai, kommunikációs eszközök és stílusok viharos gyorsaságú változása) – mindezt az adott témakör szempontjából vizsgálva.

Cikkszám: OR4280 Kategória: Címke:

Leírás

A könyv szerzője, Diana Pflichthofer az életünk során szükségszerű módon bekövetkező elválásoknak szenteli figyelmét ebben a művében. Azt vizsgálja, milyen jelentőséget játszanak ezek a folyamatok pszichés fejlődésünkben – legyen szó akár pszichoterápián belüli vagy azon kívüli helyzetekről. Művében különös hangsúllyal jeleníti meg azt az eddig nem kellőképpen vizsgált vonatkozást, hogy a válás és a leválás élményei nemcsak a veszteség fájdalmas érzéseit hordozzák, hanem az autonómia iránti szükségletet is, de mindezeken túl kifejeződhet bennük a közelségtől való félelemnek a megléte, vagy annak a szükséglete is, hogy valamilyen traumatikus helyzetből lehessen megmenekülni. A szerzőnő ebben a kötetében bemutatja azt, hogy a válási folyamatok az érési és a fejlődési folyamatok részét képezik, és mint ilyenek, elkerülhetetlen feltételei annak, hogy a korábbi fejlődési fázisokat meg lehessen haladni.
A téma vizsgálata során szóba kerülnek a mindennapok elválási konfliktusai épp úgy, mint ahogy a már tüneti erősségre szert tevő megnyilvánulások is, továbbá a traumatikus okokra visszavezethető pszichopatológiai jelenségek is. A bemutatott esetek jól példázzák, hogyan lehetséges feldolgozni az elválási konfliktusokat a pszichoterápia során.

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top