Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit

Dalok reggeltől estig CD melléklettel

3900 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A kötetben szereplő versek a gyerekek egy napját mutatják be, a felkeléstől a fogmosáson, öltözködésen át egészen az esti lefekvésig. A tipikus fejlődésű kisgyerekek a környezetükből vett példákból sajátítják el ezeket a rutintevékenységeket, autista társaik számára azonban később is gondot okozhatnak az említett feladatok. A dalok témáit ezért úgy válogatták össze, hogy érintsék az autizmusra nagyon jellemző nehézségeket, de közben a nem autista kisgyerekeknek is hasznosak legyenek. A versek megkönnyítik számukra a helyes viselkedésminták, íratlan viselkedési szabályok elsajátítását.

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az ötleteink alapján megvalósuló Dalok reggeltől estig könyvben található szöveget Tóth Krisztina költőnő írta, míg a megzenésítést Gryllus Vilmosnak köszönhetjük. A könyvben olyan önkiszolgálással és íratlan szabályokkal kapcsolatos versek olvashatóak, mely az autista gyermekek életében gyakran nehézséget jelentenek. De nem csak nekik, hanem minden kisgyermek számára nehézséget okoznak egy bizonyos életkorban. A CD-n a versek zenés változata hallgatható, Gryllus Vilmos előadásában.

 A kötetben visszatérő rajzi elem például az óra, amin mindenki maga rajzolhatja be, hány órakor szokott felkelni és lefeküdni. A könyvben megjelenő grafikák használhatók képi segítésként, a folyamtok sorrendjének könnyebb megjegyzéséhez.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Dr. Wenn Lawson

Érdekelhetnek még…