KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Dalok reggeltől estig CD melléklettel

3900 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

A kötetben szereplő versek a gyerekek egy napját mutatják be, a felkeléstől a fogmosáson, öltözködésen át egészen az esti lefekvésig. A tipikus fejlődésű kisgyerekek a környezetükből vett példákból sajátítják el ezeket a rutintevékenységeket, autista társaik számára azonban később is gondot okozhatnak az említett feladatok. A dalok témáit ezért úgy válogatták össze, hogy érintsék az autizmusra nagyon jellemző nehézségeket, de közben a nem autista kisgyerekeknek is hasznosak legyenek. A versek megkönnyítik számukra a helyes viselkedésminták, íratlan viselkedési szabályok elsajátítását.

Leírás

Az ötleteink alapján megvalósuló Dalok reggeltől estig könyvben található szöveget Tóth Krisztina költőnő írta, míg a megzenésítést Gryllus Vilmosnak köszönhetjük. A könyvben olyan önkiszolgálással és íratlan szabályokkal kapcsolatos versek olvashatóak, mely az autista gyermekek életében gyakran nehézséget jelentenek. De nem csak nekik, hanem minden kisgyermek számára nehézséget okoznak egy bizonyos életkorban. A CD-n a versek zenés változata hallgatható, Gryllus Vilmos előadásában.

 A kötetben visszatérő rajzi elem például az óra, amin mindenki maga rajzolhatja be, hány órakor szokott felkelni és lefeküdni. A könyvben megjelenő grafikák használhatók képi segítésként, a folyamtok sorrendjének könnyebb megjegyzéséhez.

 

 

További információk

Szerző

Dr. Wenn Lawson

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top