KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Játék, Mozdulat, Tánc

2500 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Játék – Mozdulat – Tánc: Népi játék, mozdulattípus, néptánc módszertan, valamint az óvodáskorú gyermekek mozgásfejlesztése magyar népi játékokkal. Kifinomultan alkalmazza a mozdulatelemzés módszerét, a játékokat az alapvető mozdulattípusok alapján rendezte el, az ismertebb játékok eltérő változatait is közli, ezzel az alapfokú művészeti iskolai képzéshez is jól használható segítséget ad.
A táblázatos formába rendezett játékanyag segíti az óvodás korúak mozgásfejlesztésének tervezését és az életkori sajátosságok figyelembe vételét.

Cikkszám: NPT3303 Kategóriák: , Szerző: Czinóber k., Wikerné Vasvári É.

Leírás

Két szerző munkája olvasható ebben a kötetben, azonos szemléletük és munkamódszerük fűzi össze írásaikat. A népi játékokat tudatosan válogatják néptáncpedagógusi munkájuk során, kihasználják azok táncelőkészítő szerepét, közben pedig pillanatról pillanatra megadják a gyermekeknek a játék önfeledt, szabad örömét. A hagyomány adta lehetőségeket szerencsésen ötvözik a modern pedagógiával. A kötet anyaga mögött sokéves tapasztalat, kipróbált játékok, bevált módszerek állnak.

Czinóber Klára kifinomultan alkalmazza a mozdulatelemzés módszerét, a játékokat az alapvető mozdulattípusok alapján rendezte el, az ismertebb játékok eltérő változatait is közli, ezzel az alapfokú művészeti iskolai képzéshez is jól használható segítséget ad.

Wirkerné Vasvári Éva óvónőként teremt mindennapos játéklehetőséget a kicsinyeknek, mert pontosan tudja, hogy a sokoldalú fejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze, amikor a gyermek saját énekszavára, társaival együtt mozdul és játszik. A táblázatos formába rendezett játékanyag segíti az óvodás korúak mozgásfejlesztésének tervezését és az életkori sajátosságok figyelembe vételét.

Mindkét tanulmány végén játékmutató teszi lehetővé az eligazodást és az egyes játékok visszakereshetőségét.

 

További információk

Szerző

Czinóber k., Wikerné Vasvári É.

Kategóriák

Go to Top