Kamasznak lenni

3500 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Hogyan élnek a kamaszok? Mit gondolnak az iskoláról, a családjukról, a barátaikról? Mitől félnek és mit szeretnének? CSÍKSZENTMIHÁLYI MIHÁLY és REED LARSON könyve különleges kutatásra alapozva válaszolja meg ezeket a kérdéseket.

Cikkszám: 2962 Kategóriák: , Szerző: Csíkszentmihályi Mihály

Leírás

Hogyan élnek a kamaszok? Mit gondolnak az iskoláról, a családjukról, a barátaikról? Mitől félnek és mit szeretnének? CSÍKSZENTMIHÁLYI MIHÁLY és REED LARSON könyve különleges kutatásra alapozva válaszolja meg ezeket a kérdéseket. 75 véletlenszerűen kiválasztott tizenévest kértek fel, hogy amikor a maguknál hordott csipogóval jeleznek nekik – legyen az bármely napszak – jegyezzék fel, mire gondolnak, mit csinálnak éppen, hogyan érzik magukat. Az eredmény ez a könyv, amelyben feltárul a kamaszok mindennapi élete, akár az iskolában, akár a barátaikkal vagy éppen családjukkal töltik idejüket. Lenyűgöző olvasmány, nemcsak tanulságos, de „kötelező irodalom” minden szülő, pedagógus és pszichológus számára.

Tartalom:
I. Perspektívák: 1. Utak a felnőttkorhoz 2. A választás kora: lehetőségek és akadályok serdülőkorban 3. A serdülők életének feltérképezése II. Környezetek: 4. A külső tájkép: milyen a tinédzserek világa? 5. A belső tájkép: a kamaszok érzésvilága 6. Hullámhegyek és hullámvölgyek: a mindennapi élmények változatossága III. Interakciók: 7. Ismerős probléma: a szülőkhöz és a testvérekhez fűződő kapcsolat 8. A barátok társaságában 9. Az egyedüllét hatása a személyiségre: veszélyek és lehetőségek 10. Küzdelem a tanórákon IV. Átalakulások: 11. Konfliktus és káosz a nap folyamán 12. A kihívásokból teremtett öröm: az áramlatélmény 13. Az összetettség növekedése: hogyan éljünk értelmes életet?

 

További információk

Szerző

Csíkszentmihályi Mihály

Kategóriák

Go to Top