Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit
Főoldal>Nevelés, tanácsadás, Önfejlesztés>Felnövekedni újra – Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek és saját magunknak

Felnövekedni újra – Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek és saját magunknak

Elfogyott

A könyv által érintett témák a szeretet, gondoskodás, fegyelem, szülők közötti egyetértés, engedékenység, problémamegoldás, szülés előtti és alatti tapasztalat, különböző életkorok fejlődési stádiumai, örökbefogadás.

Cikkszám: 3238 Kategóriák: ,

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Mint minden szülő, semmire sem vágyom jobban, mint arra, hogy gyerekeimnek jó legyen. Annyira, de annyira vágyom rá, hogy – a gyerekeim kedvéért – talán még arra is képes leszek, hogy elégedett, és a világba jól beilleszkedő emberré alakítsam magam.” Igaz-e, hogy attól függ egy ember felnőttkori boldogulása, sikere, egészsége, hogy mit mondtak neki a szülei mikor lehorzsolt térddel ment haza az óvodából? Szülőként úgy tervezzük, mindent megadunk majd gyermekünknek, amiben mi magunk hiányt szenvedtünk, amikor felnőttünk. Szeretnénk, hogy szeretetben és örömben legyen részük, hogy sikeresek és boldogok legyenek. Úgy akarjuk ezt véghezvinni, hogy átvesszük a kapott nevelésünk azon részeit, amelyek a segítségünkre voltak annak idején, a többi részt pedig tökéletesítjük. Ez a könyv azoknak felnőtteknek szól, akik nem akarják továbbadni a gyermeküknek azt a nevelést, amelyben ők részesültek. Mert elsősorban a család az a hely, ahol a gyermek megtanulja, hogyan kell felnőttnek lenni. Hisszük, hogy a felnőttek képesek bármely életkorban fejlődni, hogy minden nap új lehetőség arra, hogy örömöt találjunk a létezésünkben, és arra, hogy megünnepeljük azt, amit jól csinálunk. És arra is, hogy nekilássunk a változtatásnak életünk azon részén, ahol szeretnénk jobban csinálni a dolgokat. Az újra- és újra-felnövés annyit jelent, hogy megkapjuk, amit korábban nem kaptunk meg, és nem kell már olyan dolgok nélkül élnünk, amelyekre ma szükségünk van. Újra felnövünk, és így jobb szülők lehetünk. A szerzők többek között az Eric Berne (az Emberi játszmák és más nagysikerű könyvek szerzője) által kidolgozott tranzakcióanalízis elméletének továbbfejlesztését, gyakorlati használatának kidolgozását használták fel a könyv a megírásához. A könyv által érintett témák a szeretet, gondoskodás, fegyelem, szülők közötti egyetértés, engedékenység, problémamegoldás, szülés előtti és alatti tapasztalat, különböző életkorok fejlődési stádiumai, örökbefogadás. Ezen témákat a különböző élethelyzetekből vett példákon keresztül vázolják a szerzők. Az egyes példákat táblázatokba is rendezték a szerzők. Ez lehetővé teszi, hogy az Olvasó átvizsgálja a táblázatot, és kiemelje a számára legérdekesebb témát. Sok példánál szerepel az életkor, így minden példát kétféleképpen is fel lehet használni. Ha van az Olvasónak olyan korú gyermeke, akkor az adott gondolatokat segítségül hívhatja az általa alkalmazott nevelési módról való gondolkodáshoz, de felhasználhatja ezeket saját útjának végiggondolásában is.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.