KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Bogoss kártyajáték – Antropológia bátor felfedezőknek

5190 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Ajánlott életkor: 6-99 éves korig, kizárólag BÁTOR antropológusok részére.
Játékosok száma: 2- 4 játékos
A játék tartalma: 44 foszforeszkáló kártyalap, ebből – 30 ép csontot ábrázoló kártya (zöld jelöléssel a lapszélen) és – 12 db törött csontot ábrázoló kártyalap (piros jelöléssel), 2 Joker kártya.
A játék célja: Legyél te a legügyesebb antropológus, akinek sikerül 2 ép csontvázat, vagy egy törött csontokból álló csontvázat elsőként összerakni!
Egy csontváz áll: 1 db koponya, 1 db test, 2 kar és 2 láb (jobb-bal)

Leírás

Ajánlott életkor: 6-99 éves korig, kizárólag BÁTOR antropológusok részére.
Játékosok száma: 2- 4 játékos.
A játék tartalma: 44 foszforeszkáló kártyalap, ebből – 30 ép csontot ábrázoló kártya (zöld jelöléssel a lapszélen) és – 12 db törött csontot ábrázoló kártyalap (piros jelöléssel) 2 Joker kártya.

A játék célja: Legyél te a legügyesebb antropológus, akinek sikerül 2 ép csontvázat, vagy egy törött csontokból álló csontvázat elsőként összerakni!
Egy csontváz áll: 1 db koponya, 1 db test, 2 kar és 2 láb (jobb-bal).

Játékszabály:
Osszatok minden játékosnak 6 lapot. A többit tegyétek középre egy pakliba. A játékkör az óramutató járásának megfelelő irányban kezdődik, legyen a legfiatalabb közületek az első.
Az első játékos a többiek közül bárkitől kérhet lapot: megkéri játékostársát, hogy adjon neki egy kart (lábat, testet, koponyát) – éppen mire szüksége van ahhoz, hogy két teljes vagy egy törött csontokból álló csontvázat létrehozzon. (azt, hogy ép, vagy törött csontra van-e szüksége, tilos elmondani!)
Ha a megszólított játékosnál van a kért kártyalap, úgy köteles azt odaadni.
– ha a kapott kártyalap nem törött csontot ábrázol, úgy a játékos tovább folytathatja a rablást (akár a már megszólított játékostársától kérhet új lapot, vagy új játékost választhat)
– ha a kapott kártya törött csontot ábrázol, akkor nincs több rablás, a következő játékos jön.
– Ha nincs a kért testrészt ábrázoló lap a kiválasztott játékosnál, úgy a kérőnek a központi pakliból kell húznia. Ha a húzott kártyalap pont azt ábrázolja, amit keresett, akkor tovább rabolhat. Ha más testrészt ábrázol, meg kell tartania a kártyát és továbbszáll a rablás joga.
Joker: A joker bármilyen testrészt helyettesíthet (töröttet és épet). Természetesen JOKER kártyát nem rabolhatsz az ellenfeleidtől.
Ha valakinek összegyűlt egy teljes csontvázhoz elég „alkatrésze”, azt leteszi maga elé (ebből már rabolni nem lehet!)

Ki nyer? Akinek sikerül 2 ép, vagy egy törött csontokból álló csontvázat elsőként összerakni.

MOST JÖN A JAVA! Ha nem vagy félős, sötétíts be, vagy várd meg a játékkal az éjszakát!
(a sötétben való játék előtt tedd erős fénybe a kártyalapokat – pl. lámpa alá – hogy a különleges foszforeszkáló anyag fénnyel feltöltődjön).
Az éjszaka sötétjében a törött csontokat ábrázoló lapokon szaggatott vonal jelenik meg!
A nagy kártyalap, amit a dobozban találsz alkalmas arra, hogy „feltöltés” után erre helyezd az osztás után kimaradt lapokat lefordítva, így majd nem kell keresgélnetek húzásnál a sötétben.

Kategóriák

Go to Top