KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Logopédia szakkönyvek, Pedagógia, gyógypedagógia>Beszédfeldolgozási folyamatok változásai a fejlesztés függvényében

Beszédfeldolgozási folyamatok változásai a fejlesztés függvényében

2200 Ft

Elfogyott

Elfogyott

A szerző az anyanyelvi nevelés, illetve a gyermekek tanulási képességének egyik alapvető kérdésével foglalkozik: a szövegértéssel. A téma jelentősége- ismerve a magyar tanuló- és felnőtt társadalom e téren megmutatkozó hiányosságait- nem túlozható el. Szántó Anna azonban egy fontos, de talán kevésbé vizsgált aspektusból közelít a Beszédfeldolgozási folyamatok változásai a fejlesztés függvényében című munkájában tárgyához: a beszédpercepció kérdéskörén belül elsősorban a hallott szöveg észlelésének, értésének komplex folyamatát kutatta, fejlesztési javaslatai erre vonatkoznak. Vizsgálatait óvodás és kisiskolás gyermekcsoportokban végezte, a kipróbált fejlesztési eljárások a gyakorlatban közvetlenül is felhasználhatók.

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: ELT2243 Kategóriák: , Szerző: Szántó Anna

Leírás

Szántó Anna 2003-ban kezdte meg egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar szakán, valamint a Pedagógiai és Pszichológiai Kar tanár szakán. 2009–2014 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Nyelvtudományi Doktori Iskola Alkalmazott nyelvészet doktori programjának hallgatója volt. 2016 júniusában summa cum laude minősítéssel védte meg doktori disszertációját. Rendszeresen publikál. Fő érdeklődési köre a beszédpercepció folyamata, valamint a hallott szövegértés észlelésének sajátosságaival, fejlesztésének lehetőségeivel foglalkozik. További szakmai tervei között szerepel a doktori disszertációjában bemutatott fejlesztési gyakorlatsor minél szélesebb körű publikálása, illetve különböző fórumokon szervezett módon felhívni a pedagógusok figyelmét az eljárás jelentőségére, fontosságára. A szerző az anyanyelvi nevelés, illetve a gyermekek tanulási képességének egyik alapvető kérdésével foglalkozik: a szövegértéssel. A téma jelentősége- ismerve a magyar tanuló- és felnőtt társadalom e téren megmutatkozó hiányosságait- nem túlozható el. Szántó Anna azonban egy fontos, de talán kevésbé vizsgált aspektusból közelít a Beszédfeldolgozási folyamatok változásai a fejlesztés függvényében című munkájában tárgyához: a beszédpercepció kérdéskörén belül elsősorban a hallott szöveg észlelésének, értésének komplex folyamatát kutatta, fejlesztési javaslatai erre vonatkoznak. Vizsgálatait óvodás és kisiskolás gyermekcsoportokban végezte, a kipróbált fejlesztési eljárások a gyakorlatban közvetlenül is felhasználhatók. A Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kuratóriuma 2015-ben kiadványsorozatot indított azzal a céllal, hogy értékes doktori disszertációkat és szakdolgozatokat hozzáférhetővé tegyen a szélesebb szakmai közösség, illetve az érdeklődő olvasók számára. A megjelentetésre ajánlott értekezések- tisztelegve az alapítvány névadója előtt, akit munkássága két szakterülethez kötött- a nevelés-, illetve a nyelvtudomány területéhez kapcsolódnak. Publikált változatuk (esetleges vitatható részleteikkel, tévedéseikkel együtt) lényegében megegyezik a tudományos fokozathoz vagy egyetemi diplomához vezető értékelési folyamatban szereplő dolgozattal. Minőségüket a doktori iskolák, a képzőhelyek szakemberei fémjelzik. A TEPA reméli, hogy kezdeményezésével hozzájárul a szakmai diskurzusok élénkítéséhez, új kutatógenerációk megismertetéséhez.

További információk

Szerző

Szántó Anna

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top