KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen

Az óvodapedagógia színes világa

3740 Ft 3550 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Az óvodapedagógia színes világa kötet elsősorban hallgatóknak, valamint gyakornok és kezdő gyakorló óvodapedagógusoknak szeretne segítséget nyújtani az óvodapedagógia legfontosabb elméleti és gyakorlati kérdéseinek megválaszolásában, eligazodni az óvodapedagógia színes világában. Kötetünk szerzőit az oktatásirányítás, a felsőoktatás és a köznevelés területeiről kértük fel, hogy minél szélesebb rálátást biztosítsunk az óvodapedagógia egy-egy területére.

Cikkszám: FLC5010 Kategóriák: , , Címke: Szerző: Petőné Vígh Katalin

Leírás

A harmadik évezred változásai és az ebből fakadó kihívások megkerülhetetlenné teszik az óvodapedagógia területeinek újragondolását, a változásokra történő folyamatos reflektálást, az elvárásokra való válaszadást, a folyamatos önfejlesztést.

Az óvodapedagógia színes világa kötet elsősorban hallgatóknak, valamint gyakornok és kezdő gyakorló óvodapedagógusoknak szeretne segítséget nyújtani az óvodapedagógia legfontosabb elméleti és gyakorlati kérdéseinek megválaszolásában, eligazodni az óvodapedagógia színes világában.

Az óvodapedagógiai könyv szerzőit az oktatásirányítás, a felsőoktatás és a köznevelés területeiről kértük fel, hogy minél szélesebb rálátást biztosítsunk az óvodapedagógia egy-egy területére. Hét különböző ember, hét teljesen eltérő, ám egymáshoz szorosan kapcsolódó szakterület, hét eltérő életút, hét különböző tapasztalati hely a kiindulás. Azonban van egy közös pont, amely összeköti valamennyi szerzőt, ez pedig a gyermekközpontúság, a közös értékrend, a korszerű szemlélet.

„Sokan vagyunk szerzők – és sokfélék. Vannak köztünk kutatók, főiskolai oktatók, fiatalok és idősebbek, írók és projekteket rendezők, elméleti és gyakorlati szakemberek, vezetők, volt óvodapedagógusok vagy éppen tanítók. Másképpen írunk, hiszen más és más élettapasztalat áll mögöttünk. De közös a gyermekről és az óvoda egészéről vallott felfogásunk, azonos a szemléletünk a családokkal való kapcsolatról, az együttműködésről, a különböző élethelyzetű és képességű gyermekekkel való bánásmódról. Ez pedig maga a lényeg. A gyermekekkel és családjaikkal, a különböző szakmai kapcsolatokkal történő együttes munka az óvodapedagógia esszenciája.
Az óvodapedagógusi munka egy hivatás, amely szakmaiságot is hordoz, ám művészetet is, hiszen érzelmi viszonyulás és kreativitás nélkül nincs hiteles óvodapedagógus. Ehhez kívánunk segítséget adni, elsősorban hallgatóknak, óvodapedagógus-jelölteknek.” Dr. Bakonyi Anna

További információk

Szerző

Petőné Vígh Katalin

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top