Az empátia ereje

3900 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Az empátia azon túl, hogy meghatározó szerepet játszik abban, kik is vagyunk valójában, nélkülözhetetlen tulajdonság a 21. században. Ha képesek vagyunk a másik helyébe képzelni magunkat, javul az életminőségünk, harmonikusabbak lesznek a kapcsolataink, és új megvilágításba kerülnek az élet legfontosabb kérdései.

Cikkszám: VBL1783 Kategóriák: , Szerző: Roman Krznaric

Leírás

Az empátia azon túl, hogy meghatározó szerepet játszik abban, kik is vagyunk valójában, nélkülözhetetlen tulajdonság a 21. században. Ha képesek vagyunk a másik helyébe képzelni magunkat, javul az életminőségünk, harmonikusabbak lesznek a kapcsolataink, és új megvilágításba kerülnek az élet legfontosabb kérdései. Roman Krznaric népszerű filozófus az Empátia ereje könyvében áttekintette a pszichológia, az agykutatás, a társadalomtörténet és más szakterületek empátiával kapcsolatos kutatásait, valamint beleásta magát az empátia számos úttörőjének munkásságába. Terepmunkája során az élet legkülönbözőbb területein tevékenykedő embereket – köztük befektetési bankárt, rendőrtisztet, hajléktalant – kérdezett meg az empátiával, illetve annak hiányával kapcsolatos tapasztalataikról.

A szerző – a londoni The School of Life alapító tagja – , könyvében a különösen empatikus emberek hat fő jellemzőjét tárja elénk, amelyek segítségével átformálhatjuk az életünket és társadalmi változást idézhetünk elő.

További információk

Szerző

Roman Krznaric

Érdekelhetnek még…

Kategóriák

Go to Top