KrasznárKönyv az eredeti. Fejlesztő, logopédiai és gyógypedagógiai könyvek az elsőtől.
Fejlesztés nagyszerűen
Főoldal>Drámapedagógia, Óvodapedagógia, Pedagógia, gyógypedagógia, Pszichológia>Látható hangok – Személyiségfejlesztő programcsomag

Látható hangok – Személyiségfejlesztő programcsomag

Elfogyott

Az oktatócsomag fontos eszköz és hatékony segítség lehet az óvodából az iskolába történő átkerülés idején, valamint a különböző szintű írási-olvasási problémák megelőzését és enyhítését célzó személyiségfejlesztő munkában. A program anyag használható óvodákban, iskolákban, speciális pedagógiai fejlesztést igénylő csoportoknál. A Látható hangok olyan személyiségfejlesztő pedagógiai program, mely abból indul ki, hogy mind a nyelvi, mind a zenei kommunikáció alapköve a hang. A program játékos, élményszerű esztétikai-zenei foglalkozások során fejleszti a gyermekek hangfelismerő és hangképző, illetve reprodukáló képességét, ugyanakkor megalapozza a hang-jel kapcsolat rögzülését.

Kívánságlistába
Kívánságlistába
Cikkszám: PRI1835 Kategóriák: , , , Szerző: Antal-Lundström Ilona

Leírás

Az oktatócsomag fontos eszköz és hatékony segítség lehet az óvodából az iskolába történő átkerülés idején, valamint a különböző szintű írási-olvasási problémák megelőzését és enyhítését célzó személyiségfejlesztő munkában. A program anyag használható óvodákban, iskolákban, speciális pedagógiai fejlesztést igénylő csoportoknál. A Látható hangok olyan személyiségfejlesztő pedagógiai program, mely abból indul ki, hogy mind a nyelvi, mind a zenei kommunikáció alapköve a hang. A program játékos, élményszerű esztétikai-zenei foglalkozások során fejleszti a gyermekek hangfelismerő és hangképző, illetve reprodukáló képességét, ugyanakkor megalapozza a hang-jel kapcsolat rögzülését. A tudatos és egymásra épülő nehézségű hallgatási/hangészlelési feladatok fejlestik a gyermekek nyelvi-akusztikai kulturáltságát, és a munkalapok segítségvel elvezetik a gyermekeket a képi, a grafikus és az ikoikus formákon át a szimbolikus írásig. A fejlesztési program változatos, mozgással, dramatizálással, improvizációval, énekléssel és hangszeres játékkal egybekötött foglalkozásokat tesz lehetővé. A szerző módszerét már sikeresen alkalmazzák svéd óvodákban és iskolákban, amelyet most hazánkban is útjára indít. A Látható hangok fejlesztő oktatási csomag részei: ‘. Esztétikai foglalkozások 3-8 éves gyermekek kommunikációs fejlesztéséhez – Módszertani segédkönyv az oktatócsomag alkalmazásához 2. Vidám zenészek – 120 népi gyermekjátékdal + Vidám zenészek CD1 és CD2. 3. Kalandozások a hangok birodalmában – Az írái-olvasási problémák megelőzése zenével, esztétikai foglalkozással + Látható hangok CD1 és CD2. 4. Kalandozások a hangok birodalmában – Munkalapok a hang-jel kapcsolat gyakorlásához.

További információk

Szerző

Antal-Lundström Ilona

Kategóriák

Go to Top