Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit
>>, Pedagógia módszertan, SNI Fejlesztő- és gyógypedagógia>Adjunk esélyt a gyerekeknek! Hogyan segítsük a hátrányból indulókat?

Adjunk esélyt a gyerekeknek! Hogyan segítsük a hátrányból indulókat?

3200 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Miért sikeresek egyes gyerekek, és mások miért nem? Paul Tough ezúttal azt járja körül kötetében, hogy milyen hatással van a szegénység a gyerekek szellemi és fizikai fejlődésére. Az otthoni nehézségek vajon miként befolyásolják a diákokat az iskolai teljesítményükben – az óvodától a gimnáziumig? A szerző szerint a nehéz sorsú gyerekeknek nem hagyományos pedagógiai módszerekkel kellene “tanítani” a hiányzó készségeket (mint a kitartás vagy az önkontroll), hanem inkább az otthoni és iskolai körülményeiket kellene olyanná tenni, ahol maguktól kiteljesedhetnének.

 

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Miért sikeresek egyes gyerekek, és mások miért nem? Paul Tough ezúttal azt járja körül kötetében, hogy milyen hatással van a szegénység a gyerekek szellemi és fizikai fejlődésére. Az otthoni nehézségek vajon miként befolyásolják a diákokat az iskolai teljesítményükben – az óvodától a gimnáziumig? A szerző részletesen végigveszi azt is, mit tehetnek a felelősök (szülők, tanárok, politikusok), hogy ezeken az esélyeken változtassanak. A legújabb pszichológiai és idegtudományi kutatások tükrében Tough a gyermekkori nehézségek egészen új kezelését javasolja. A szerző az Adjunk esélyt a gyerekeknek! Hogyan segítsük a hátrányból indulókat? művében leírtak szerint a nehéz sorsú gyerekeknek nem hagyományos pedagógiai módszerekkel kellene “tanítani” a hiányzó készségeket (mint a kitartás vagy az önkontroll), hanem inkább az otthoni és iskolai körülményeiket kellene olyanná tenni, ahol maguktól kiteljesedhetnének.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Érdekelhetnek még…