Share on Pinterest
Osszd meg barátaiddal


Submit
>, Óvodapedagógia, Újdonságok>A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában

A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában

2880 Ft 2735 Ft

Kívánságlistába
Kívánságlistába

Körmöci Katalin A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában könyvében bemutatja – abban a pedagógiai folyamatban, amelyben az óvodás gyermek szükségleteinek kielégítése történik, adódik, tettenérhető -, hogy milyen alapokon nyugszik a gyermek tudásvágya és hogyan fejlődnek a tanulási motívumai. Rávilágít az óvodapedagógus megváltozott szerepére, amelyet a tanulás megszervezésében, a tanulásirányítás módjában és hatásrendszerében előnyös alkalmaznia.

Cikkszám: FL3667 Kategóriák: , , Címkék: , , , Szerző: Lukács Józsefné

Leírás

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában kötet bemutatja az óvoda lehetőségeit a tudásvágy megalapozásában, ugyanis a tanulási motívumok fejlődése tetten érhető, sőt fejlődésük elősegíthető az óvodai pedagógiai munka során, és ez a fejlődés elvezet majd a tudásvágy kibontakozásához. A tudásvágy kibomlása segítségére lesz az óvodából iskolába lépő gyermeknek. Segítségére lesz azért, mert kíváncsian és belső motívum alapján, nyitottan és fogékonyan adja át magát az iskolai tanulási folyamatnak. Segítségére lesz azért is, mert egész személyiségére kiható, olyan szükséglettel, igénnyel rendelkezik majd, ami egész életében meghatározó irányultságot eredményez. Ez pedig nemcsak saját maga, de a társadalom számára is értékes személyiségvonásokban realizálódik.

Körmöci Katalin könyvében bemutatja – abban a pedagógiai folyamatban, amelyben az óvodás gyermek szükségleteinek kielégítése történik, adódik, tettenérhető -, hogy milyen alapokon nyugszik a gyermek tudásvágya és hogyan fejlődnek a tanulási motívumai. Rávilágít az óvodapedagógus megváltozott szerepére, amelyet a tanulás megszervezésében, a tanulásirányítás módjában és hatásrendszerében előnyös alkalmaznia.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

További információk

Szerző

Lukács Józsefné

Érdekelhetnek még…

Kategóriák