Általános Szerződési Feltételek

A Szolgáltató:
Neve: Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kkt.
Székhelye: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. 12. épület
Adószáma: 28434311-2-42
Közösségi adószáma: HU28434311
Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszáma: 01-03-021614
NAIH nyilvántartási száma: NAIH-76340/2014., NAIH-76341/2014
Telefon: +36 20 286 2212
Mail: kapcsolat@krasznaresfiai.hu
Bankszámlaszám: 10102103-08971404-00000009

A megrendeléseket a www.krasznaresfiai.hu internetes áruházban leadott vagy az kapcsolat@krasznaresfiai.hu mail címre megküldött módon fogadunk. Telefonon leadni szándékozó megrendeléseket elfogadni nem áll módunkban.

A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat (pl. raktárkészlet, várható szállítási idő) elektronikus úton, e-mailben küldjük meg vevőink, megrendelőink részére.

A Krasznár és Fiai Könyvesbolt webáruházának árucikkei nem minden esetben azonosak az azonnal rendelkezésre álló raktárkészlettel. Terméktől függően a szállítási határidő hosszabbodhat, ez esetben a megrendelővel külön e-mailben egyeztetünk. Előfordulhat, hogy egy-egy termék átmenetileg nem kapható. Ez esetben ügyintézőnk elektronikus úton erről külön értesíti a megrendelőt, és a megrendelt termékek az átmenetileg nem kapható termék nélkül kerülnek csomagolásra és szállításra. A megrendelt áru szállítása a vevő által megadott szállítási névre és címre futárszolgálattal történik, illetve a megrendelésben megjelölt Pick Pack Pontra küldjük. A csomag szállításáról, illetve a megjelölt Pick Pack Ponton való átvételről a logisztikát végző partnerünk értesítést küld a vevő részére. Sikertelen futárszolgálati kézbesítés, illetve Pick Pack Ponton lévő csomag esetén 5 napon túl a csomag visszaküldésre kerül. Ez esetben a megrendelést töröltnek minősítjük. Postafiók címre szállítást nem teljesítünk.

A számlát a megrendelésében rögzített számlázási névre és címre állítjuk ki, melyet a csomagba helyezve küldünk meg a vevő részére.

A megrendelt áru személyesen is átvehető a 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. 12. épület alatti Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kkt. átvevőpontunkon, szerdánként (munkanap) 9-17 óra között, amennyiben a vevő ezen igényét a megrendelése során ezen átvételi módot jelöli meg. Ha külső raktárról történő szállítás miatt a teljesítés határideje meghosszabbodik, úgy az átvétel határidejéről a megrendelőt elektronikus levélben külön értesítjük.

A www.krasznaresfiai.hu webáruházban a vásárlás történhet vendégként, illetve fiókkal rendelkező, regisztrált vásárlóként is. Amennyiben vendég vásárlóként adja le megrendelését, úgy a számlázás és szállítás teljesítéséhez az alap adatok megadása kötelező: név, cím, telefonszám és e-mail cím. Az alapadatok megadása e-mailben beérkező rendelések esetében is érvényes. Ezek hiányában a megrendelést teljesíteni nem áll módunkban.

A termékek kosába helyezését követően a szállítási és számlázási adatok megadását követően kiválasztható az átvételi és fizetési mód. A rendeléssel, illetve szállítással kapcsolatos kérések, megjegyzések a közlemény rovatban rögzíthetők. A szállítás az ÁSZF elfogadását követően véglegesíthető.

Az elküldött rendelés beérkezéséről a vevő az általa megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást kap. Az automatikus visszaigazolás tartalmazza a vevő szállítási és számlázási adatait, a választott fizetési és átvételi módot, a termék megnevezését, darabszámát és árát, a szállítási díjat, valamint a rendelés teljes értékét. A szerződés nyelve magyar. A rendelés beérkezéséről szóló, automatikus visszaigazolást követő kettő munkanapon belül e-mailben felvesszük a kapcsolatot a vevővel, pontosítva a rendelkezésre álló raktárkészletet, szállítási időt és esetlegesen az egyéb adatokat.

A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma. A www.krasznaresfiai.hu webáruházban szereplő árak magyar forintban (HUF) értendők, az áfát tartalmazzák.

A webáruházban feltüntetett szállítási díjak kizárólag Magyarország területén belüli szállításra érvényesek. 10.000 Ft alatti megrendelés esetén a futárszolgálattal történő kiszállítás díja 1150 Ft, Pick Pack Pontra kérő szállítás díja 890 Ft, mely díjak tartalmazzák az áfát. 10.000-15.000 Ft közötti megrendelés esetén a futárszolgálattal címre történő kiszállítás, illetve a Pick Pack Pontra történő szállítás díja egységesen 600 Ft, mely díj az áfát tartalmazza. 15.000 Ft értéket meghaladó rendelés esetén a kiszállítás díjtalan.

Amennyiben a megrendelő a webáruházban történő rendelése során előre utalás fizetési módot választott, úgy az ügyintézőnk által a Megrendelő részére küldött külön visszaigazoló levélben megadott összeget – mely magában foglalja a rendelt termékek árát, valamint a megrendelés értékétől függő szállítási költséget – szükséges előre átutalnia a cég bankszámlaszámára, mely számlaszámot a visszaigazoló levélben feltüntetjük. A megrendelt termékeket tartalmazó csomagot az összeg bankszámlaszámra történő beérkezése után adjuk át szállításra. Az összeg bankszámlára történő beérkezéséről és a csomag postázásáról elektronikus értesítést küldünk. A számlát a csomagba helyezve kapja kézhez a vevő.

Utánvételi fizetési mód esetén a csomag értéke (a megrendelés értékétől függő szállítási díjjal együtt) átvételkor készpénzzel, illetve bankkártyával történhet. Futárszolgálattal történő csomagkézbesítés esetén a bankkártyás fizetés nem biztosított minden esetben. Pick Pack Ponton való átvétel az átvevőpont nyitvatartási ideje alatt lehetséges. A vevő által megadott szállítási címre a futárszolgálattal történő kiszállítás munkanapokon, munkaidőn belül történik.

Személyes átvétel esetén a fizetés – számla ellenében – készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel lehetséges.

Oktatási intézmények, közületi vásárlók a webáruházunkban történő rendelésükről automatikus visszaigazoló levelet kapnak. A rendelés beérkeztét követő 2 munkanapon belül külön e-mailben felvesszük a kapcsolatot a megrendelővel, pontosítva a megrendelés adatait. Ezt követően előre utalás érdekében 8 napos fizetési határidővel megküldjük a vevő kérésnek megfelelően a kiállított díjbekérőt vagy átutalásos számlát. A csomag szállítása a számla kiegyenlítését követően történik.

Minden tőlünk telhető lépést és intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a vevő által megrendelt termékeket a lehető legrövidebb határidőn belül kiszállítsuk. Webáruházi kínálatunkban szerepelnek olyan termékek is, melyeket hosszabb határidővel tudunk csak szállítani, tekintve, hogy azok kereskedelmi partnereink raktárában találhatók vagy utángyártás alatt állnak. Ezen oknál fogva így előfordulhat, hogy az időközben bekövetkező készletfogyás miatt késve, vagy mégsem tudjuk teljesíteni a rendelést. Ha a megrendelt termék mégsem áll rendelkezésre, arról tájékoztatást küldünk és a termék esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautaljuk, a tájékoztatást követően legkésőbb 14 napon belül. A visszautalással kapcsolatban a vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.

A küldemény átvételekor a kézbesítő jelenlétében, kérjük ellenőrizze a csomag sértetlenségét. Sérült csomag esetén kérjük, hogy a futárral közösen vagy az átvevőponton vegyenek fel arról jegyzőkönyvet és küldjék meg az kapcsolat@krasznaresfiai.hu e-mail címünkre. Az esetleges reklamációk érvényesítése miatt kérjük őrizze meg a csomag átvételét és a kifizetést igazoló bizonylatot.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól számított 14 napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja. Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja átvevőponti átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek átvevőponti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. Amennyiben a vevő 14 napon belül eláll a vásárlástól és a termék(ek)et visszaküldi, úgy a termék(ek) visszaküldésének költsége őt terheli, az megtérítésre nem kerül. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs módunk.
A termék(ek) vételárát csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a vásárló a terméke(ke)t ép állapotban, sérülésmentesen visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte a szolgáltató székhelyére (Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kkt. 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. 12. épület). Szállítási díjat nem térítünk vissza. A visszatérítés módja: banki átutalás. A bankszámlaszámot kérjük a nyilatkozat mintán feltüntetni. A Vevő elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen:

  • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a vásárló a csomagolást felbontotta;
    – olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a vásárló személyére szabtak;
    – olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
  • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében (az előfizetéses szerződések kivételével)

Szolgáltatóként követelhetjük az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

Ha a Vevő webáruházunkban szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést kötött, elállás helyett felmondásra jogosult. Felmondási jogát a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja. Felmondási jogát nem gyakorolhatja szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti. A megrendelt termékek hibája esetén a vevő kérheti a hibás termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha a kijavítás vagy kicserélés lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára aránytalan többletköltséggel járna. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele merülne fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, úgy kérjük jelezze elérhetőségeinken, munkanapokon 9-17 óra között:

Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kkt.
Adószám: 28434311-2-42
Székhely: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. 12. épület
Telefon: +36 20 286 2212
E-mail: kapcsolat@krasznaresfiai.hu

Fogyasztói panaszügyintézés ügyfélszolgálatunknál írásban az kapcsolat@krasznaresfiai.hu címen, illetve telefonon a +36 20 286 2212 számon történik. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

Webáruházunkban történő vásárlása során megadott adatait az adatvédelmi törvény értelmében adatait harmadik személy részére nem adjuk át. A regisztrációval történő vásárlással a vevő előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárulását adja, hogy adatait a Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kkt. nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőben a termékeivel, akcióival kapcsolatos hírlevelet jutasson el részére. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, a vevő hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy azt írásban bármikor visszavonhatja. Az önkéntes hozzájárulás visszavonása esetén a vevő részére több hírlevelet nem küldünk, adatait töröljük a hírlevélre feliratkozottak adatai közül. Az adatvédelemről részletesebben az Adatvédelmi nyilatkozatban tájékozódhat.

A termékekről írt vélemények minden esetben a felhasználók egyéni álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató felelősséget nem vállal, továbbá fenntartja a jogot, hogy az üzleti érdekeit vagy törvényt, illetve közízlést sértő véleményeket törölje, illetve azoktól elhatárolódjon.

Amennyiben kérdései merülnek fel elküldött rendelésével kapcsolatban, úgy kérjük az kapcsolat@krasznaresfiai.hu mail címre küldött levelében adja meg a rendelési hivatkozási számát, melyet megtalál a megrendelési visszaigazolásában.

A fenti ÁSZF hatályos: 2017. 07. 01. napjától annak visszavonásáig és/vagy módosításáig.