Általános Szerződési Feltételek

A Szolgáltató:

Neve: Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kft.

Székhelye: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.

Adószáma: 27464487-2-41

Közösségi adószáma: HU27464487

Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszáma: 01-09-391029

NAIH nyilvántartási száma: NAIH-76340/2014., NAIH-76341/2014

Telefon: +36 20 286 2212

Mail: kapcsolat@krasznaresfiai.hu

Bankszámlaszám: 10102103-08971404-00000009

A megrendeléseket a www.krasznaresfiai.hu internetes áruházban leadott vagy a kapcsolat@krasznaresfiai.hu mail címre megküldött módon fogadunk. Telefonon, szóban leadni szándékozó megrendeléseket elfogadni nem áll módunkban.

A Krasznár és Fiai Könyvesbolt webáruházának árucikkei nem minden esetben azonosak az azonnal rendelkezésre álló raktárkészlettel. A webshop és a bemutatóterem termékkínálata eltérhet egymástól.  A webshop termékeknél nincs készletjelzés, nem garantáljuk, hogy azonnal van raktáron belőle, ezért a rendelés beérkeztét visszaigazoló e-mail nem jelenti a szerződés létrejöttét. Terméktől függően a szállítási határidő hosszabbodhat, ez esetben a megrendelővel külön e-mailben egyeztetünk. Előfordulhat, hogy egy-egy termék átmenetileg nem kapható vagy import termék révén az import raktári beérkezés ideje jelentős mértékben megnövekedhet. Ez esetben ügyintézőnk elektronikus úton erről külön értesíti a megrendelőt, és a megrendelt termékek az átmenetileg nem kapható termék nélkül kerülnek csomagolásra és szállításra. A megrendelt áru szállítása a vevő által megadott névre és belföldi szállítási címre futárszolgálattal történik, illetve a megrendelés során kiválasztott átvevőpontra küldjük. A csomag szállításáról, illetve a megjelölt átvevőponton való átvételről a logisztikát végző partnerünk értesítést küld a vevő részére. Sikertelen futárszolgálati kézbesítés, illetve átvevőponton lévő csomag esetén az átvevőhelyi átvételi lehetőség lejártát követően a csomag visszaküldésre kerül. Ez esetben a megrendelést töröltnek minősítjük. Újonnan történő kiszállítási kérés esetén a megrendelés szerinti szállítási díj ismételten felszámításra került. Postafiók címre szállítást nem teljesítünk.

A szállítási díjak belföldi szállításra vonatkoznak. Külföldi címre történő szállítási kérésnél minden esetben előzetes egyeztetés szükséges annak lehetőségéről, illetve díjáról.

A számlát a megrendelésében rögzített számlázási névre és címre állítjuk ki, melyet a csomagba helyezve vagy a megrendelés során megadott e-mail címre számlaértesítőn keresztül küldünk meg a vevő részére.

Ha a megrendelés során személyes bemutatótermi átvételt jelöl meg a vevő, úgy az a 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. szám alatti átvevőpontunkon vehető át, e-mailben történő értesítést követően. A rendelés beérkeztéről szóló visszaigazoló e-mail még nem jelenti az azonnali átvételt, minden esetben szükséges megvárni az átvételről szóló külön e-mail értesítést. A személyes átvételre a www.krasznaresfiai.hu weboldalon feltüntetett bemutatótermi nyitvatartási idő alatt van lehetőség. Az átvételről szóló külön e-mail értesítés hiányában az azonnali átvételt garantálni nem tudjuk.

Pandémiás jogszabályi előírások átmenetileg befolyásolhatják a személyes bemutatótermi átvétel módját és lehetőségét. Ez esetben a járványügyi előírások, kötelezettségek irányadók, kivétel megtételére nincs mód.

A www.krasznaresfiai.hu webáruházban a vásárlás történhet vendégként, illetve fiókkal rendelkező, regisztrált vásárlóként is. Amennyiben vendég vásárlóként adja le megrendelését, úgy a számlázás és szállítás teljesítéséhez az alap adatok megadása kötelező: név, pontos cím, telefonszám, e-mail cím, cég/intézmény/jogi személy etc. esetén adószám. Az alapadatok megadása e-mailben beérkező rendelések esetében is érvényes. Ezek hiányában a megrendelést teljesíteni nem áll módunkban. Amennyiben cég/intézmény/jogi személy etc. a vevő, úgy az annak nevére szóló számla csak az esetben állítható ki, ha a megrendelésben az adószám feltüntetésre kerül. Hiányában a feltüntetett kapcsolattartó (Név) magánszemély nevére kerül a számla kiállításra. Ha magánszemély kapcsolattartó név nem kerül feltüntetésre, és ily módon sem állítható ki a számla, akkor a rendelés addig nem teljesíthető, míg adathiány okán a jogszabályi előírásoknak megfelelő számla nem állítható ki.

Regisztráció (fiók létrehozása) önkéntes, ez esetben a megadott számlázási és szállítási adatok rögzítésre kerülnek, megkönnyítve a jövőbeni webshop vásárlást, rendelést.

A termékek kosárba helyezését követően a szállítási és számlázási adatok megadását követően kiválasztható az átvételi és fizetési mód. A rendeléssel, illetve szállítással kapcsolatos kérések, megjegyzések a közlemény rovatban rögzíthetők. A szállítás az ÁSZF elfogadását követően véglegesíthető.

Az elküldött rendelés beérkezéséről a vevő az általa megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást kap. Az automatikus visszaigazolás tartalmazza a vevő szállítási és számlázási adatait, a választott fizetési és átvételi módot, a termék megnevezését, darabszámát és árát, a szállítási díjat, valamint a rendelés teljes értékét. A szerződés nyelve magyar. A rendelés beérkezéséről szóló, automatikus visszaigazolást követően e-mailben felvesszük a kapcsolatot a vevővel, amennyiben a rendelés tételei, annak teljesítése, a szállítás ideje, vagy az egyéb adatok pontosítást, egyeztetést igényelnek. Amennyiben a vevő hibás e-mail címet tüntetett fel a megrendelés során, úgy tudomásul veszi, hogy a rendeléssel kapcsolatos egyeztetés, illetve a futárszolgálat részéről történő értesítés nem lehetséges, azt nem várhatja.

Az év bizonyos időszakaiban a megnövekedett rendelések miatt a szállítási idő meghosszabbodhat.

A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma iktatásra, archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető a rendelés teljesítéséig. Az iktatási szám minden esetben a megrendelés azonosítószáma. A www.krasznaresfiai.hu webáruházban szereplő árak magyar forintban (HUF) értendők, az áfát tartalmazzák. A webáruházban szereplő termékeknél, árakban bekövetkezett esetleg hibáért, elírásért felelősséget nem vállalunk.

A webáruházban feltüntetett szállítási díjak kizárólag Magyarország területén belüli szállításra érvényesek.

Amennyiben a megrendelő a webáruházban történő rendelése során előre utalás fizetési módot választott, úgy az automatikus visszaigazolás tartalmazza a cég bankszámlaszámát, melyre a rendelés végösszegét – mely magában foglalja a rendelt termékek árát, valamint a megrendelés értékétől függő szállítási költséget – szükséges előre átutalnia a közlemény rovatban a rendelés számának feltüntetésével. A megrendelt termékeket tartalmazó csomagot az összeg bankszámlaszámra történő beérkezése után adjuk át szállításra. Utólagos utalásra nincs mód. Az esetlegesen nem szállítható termékek ára azon bankszámlaszámra kerül visszautalásra (a rendelésszám feltüntetésével), melyről az utalás beérkezett.

Utánvételi fizetési mód esetén a csomag értéke (a megrendelés értékétől függő szállítási díjjal együtt) átvételkor készpénzzel, illetve bankkártyával történhet, kizárólag magyar forintban. Futárszolgálattal történő csomagkézbesítés esetén előfordulhat, hogy a bankkártyás fizetés nem biztosított minden esetben. Átvevőponton való átvétel annak nyitvatartási ideje alatt lehetséges. A vevő által megadott szállítási címre a futárszolgálattal történő kiszállítás munkanapokon, munkaidőn belül történik. A kiszállítás munkanapon és munkaidőn belüli idővallumát előzetesen meghatározni, befolyásolni nem tudjuk, az a futárszolgálat által megküldött külön e-mailben szerepel.

Személyes átvétel esetén a fizetés – számla ellenében – készpénzzel (HUF) vagy bankkártyás fizetéssel lehetséges. Esetleges technikai hiba folytán előfordulhat a terminál átmeneti meghibásodása,

működésképtelensége. Ez esetben a fizetés csak készpénzben (HUF) lehetséges. Utólagos fizetésre nincs mód.

Oktatási intézmények, közületi vásárlók a webáruházunkban történő rendelésükről automatikus visszaigazoló levelet kapnak. A rendelés beérkeztét követően e-mailben felvesszük a kapcsolatot a megrendelővel, amennyiben a megrendelés adatainak, tartalmának pontosítása szükséges. E-mailben történő megrendelés is lehetséges. Az előre utalás érdekében a számla szerinti fizetési határidővel megküldjük a vevő kérésnek megfelelően a kiállított díjbekérőt vagy átutalásos számlát. A csomag szállítása a számla kiegyenlítését követően történik. Előfordulhat, hogy a hosszabb szállítási határidejű termékek külön csomagban, későbbi időpontban kerülnek kiszállításra.

Minden tőlünk telhető lépést és intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy a vevő által megrendelt termékeket a lehető legrövidebb határidőn belül kiszállítsuk. Webáruházi kínálatunkban szerepelnek olyan termékek is, melyeket hosszabb határidővel tudunk csak szállítani, tekintve, hogy azok kereskedelmi partnereink raktárában találhatók, illetve import vagy utángyártás alatt állnak. Ezen oknál fogva így előfordulhat, hogy az időközben bekövetkező készletfogyás miatt késve, vagy mégsem tudjuk teljesíteni a rendelést vagy annak részét. Ha a megrendelt termék mégsem áll rendelkezésre, arról tájékoztatást küldünk és a termék esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautaljuk. A visszautalással kapcsolatban a vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.

A küldemény átvételekor a kézbesítő jelenlétében, kérjük ellenőrizze a csomag sértetlenségét. Sérült csomag esetén kérjük, hogy a futárral közösen vagy az átvevőponton vegyenek fel arról jegyzőkönyvet és küldjék meg a kapcsolat@krasznaresfiai.hu e-mail címünkre. Az esetleges reklamációk érvényesítése miatt kérjük őrizze meg a csomag átvételét és a kifizetést igazoló bizonylatot.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól számított 14 napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja. Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja átvevőponti átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek átvevőponti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. Amennyiben a vevő 14 napon belül eláll a vásárlástól és a termék(ek)et visszaküldi, úgy a termék(ek) visszaküldésének költsége őt terheli, az megtérítésre nem kerül. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs módunk. A termék(ek) vételárát csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a vásárló a terméke(ke)t ép állapotban, sérülésmentesen, eredeti állapotában visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte a szolgáltató székhelyére (Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kft. 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.). Szállítási díjat nem térítünk vissza. A visszatérítés módja minden esetben banki átutalás. A bankszámlaszámot, illetve a kapott számla sorszámát kérjük a nyilatkozat mintán feltüntetni. A Vevő elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen:

  • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a vásárló a csomagolást felbontotta;
    – olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a vásárló személyére szabtak;
    – olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
  • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében (az előfizetéses szerződések kivételével)

Szolgáltatóként követelhetjük az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését. Személyes bemutatótermi nézelődés, válogatás, vásárlás során a vevő vagy a vele jelen lévő kísérő/hozzátartozó által esetlegesen a termékekben, berendezésben okozott kárt köteles megtéríteni a Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kft részére.

Ha a vevő webáruházban szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést kötött, elállás helyett felmondásra jogosult. Felmondási jogát a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított 14 napon belül gyakorolhatja. Felmondási jogát nem gyakorolhatja szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti. A megrendelt termékek hibája esetén a vevő kérheti a hibás termék kijavítását vagy kicserélését, kivéve, ha a kijavítás vagy kicserélés lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára aránytalan többletköltséggel járna. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele merülne fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, úgy kérjük azt jelezze e-mail elérhetőségünkön:

Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kft.
E-mail: kapcsolat@krasznaresfiai.hu

Fogyasztói panaszügyintézés ügyfélszolgálatunknál minden esetben írásban a kapcsolat@krasznaresfiai.hu e-mail címen történik. Telefonos elérhetőségre a bemutatótermi nyitva tartás ideje van lehetőség. Kérjük figyelembe venni, hogy a rendelésekkel kapcsolatos ügyintézés e-mailben történik és időszakonként a vonal terhelt lehet: +36 20 286 2212 mobilszám. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10.

Webáruházunkban történő vásárlása során megadott adatait az adatvédelmi törvény értelmében adatait harmadik személy részére nem adjuk át. A regisztrációval történő vásárlással a vevő előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárulását adja, hogy adatait a Krasznár és Fiai Könyvesbolt Kft. nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, a vevő hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy azt írásban bármikor visszavonhatja. Az adatvédelemről részletesebben az Adatvédelmi nyilatkozatban tájékozódhat.

A termékekről írt vélemények minden esetben a felhasználók egyéni álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató felelősséget nem vállal, továbbá fenntartja a jogot, hogy az üzleti érdekeit vagy törvényt, illetve közízlést sértő véleményeket törölje, illetve azoktól elhatárolódjon.

Amennyiben kérdése, kérése merül rendelésével kapcsolatban, úgy kérjük azt a kapcsolat@krasznaresfiai.hu mail címre küldött levelében írja meg, megadva a rendelési hivatkozási számát, melyet megtalál a megrendelési visszaigazolásában.

A fenti ÁSZF hatályos: 2021. október 15. napjától annak visszavonásáig és/vagy módosításáig.