Szakmai publikációk:

Jogsegély szolgálat a Motiváció Alapítványnál

Kedves Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a JOG-OK I. Jogsegély szolgálat fogyatékos embereknek és a JOG-OK II. Jogsegély szolgálat pszichiátriai ellátásban részesülőknek című – pályázat keretében elnyert támogatásnak köszönhetően 2009. augusztus 1-jétől kibővült az Alapítványunknál működő jogi tanácsadó szolgáltatás. A pályázat 2009. augusztus 1-je és 2010. december 31-e között valósul meg.

A projekt keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk fogyatékos, valamint pszichés problémával élő személyek számára:
1. Általános jogi tanácsadás postai úton, elektronikus levélben, telefonon, vagy előzetes időpont egyeztetés alapján akár személyesen is;
2. okiratszerkesztés a fent meghatározott ügyfélkör számára,
3. szükség esetén képviselet bírósági, vagy közigazgatási eljárásban a peres képviseletet is beleértve.

Személyes tanácsadás esetén a jogi segítségnyújtáshoz az alábbi kiegészítő szolgáltatások kapcsolódnak:
1. A mozgásban korlátozott, támogató szolgáltatás igénybevételére jogosult ügyfeleket – előzetes időpont egyeztetés alapján – támogató szolgálatunk Budapest területén belül az ügyfél kérésére, a tanácsadás színhelyére, ill. onnan hazaszállítja.
2. Az esetleges hatósági ügyintézés során szükség esetén szociális munkásunk segítséget nyújt az ügyfélnek az eljárás végig vitelében, az iratok kitöltésében.
3. ha az ügyfél körülményei ezt indokolják, jogászunk otthonában keresi fel a fogyatékos ügyfelet (ez utóbbi szolgáltatást pszichés problémával élők nem vehetik igénybe).

A jogi tanácsadást dr. Ozvári Ádám és dr. Lukács Réka jogász nyújtja.

A pályázatunkban vállalt feladatok igazolása céljából az ügyfeleknek mentori lapot kell aláírniuk. A lapon rögzített személyes adatokat bizalmasan, a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelően kezeljük.

A jogi tanácsadás az alábbi elérhetőségeken vehető igénybe:
Tel.: (0670) 232 9321, (0670) 232 9322 (munkanapokon 9-17 óra között), valamint (061) 317 4417 (munkanapokon, amennyiben a jogász munkatársak az Alapítvány irodájában végeznek munkát);
E-mail: oszvari.adam@motivacio.hu Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: Motiváció Alapítvány 1055 Budapest, Honvéd u. 22.
Ügyfélfogadás: a fenti címen munkanapokon előzetes időpont egyeztetés alapján az Alapítvány Budapest V. Kerület, Honvéd u. 22. szám alatti székhelyén (bejárat a Markó u. felől).
Időpont egyeztetésre, valamint a támogató szolgáltatásnak és a szociális munkás segítségének az igénylésére a fentebb írott telefonszámokon és e-mail címen nyílik lehetőség.

Jogi problémájukkal forduljanak hozzánk bizalommal!
Köszönettel:
dr. Ozvári Ádám
jogász
Motiváció Alapítvány