Cri Du Chat Baráti Társaság

A Cri Du Chat Baráti Társaság 2009-ben indította útjára a „Ritka Szépségek” projektet, melynek célja megjelenési lehetőséget biztosítani a ritka betegségekkel élő alkotóknak és a művészeten keresztül elfogadóbbá tenni a többségi társadalmat. Szeretnénk megmutatni, hogy egy sajátos élethelyzet, testi vagy értelmi sérülés nem lehet akadálya az értékteremtésnek.
A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetségének (RIROSZ) tagszervezeteként a Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódóan – mely február utolsó napja – hirdetjük meg minden évben művészeti pályázatunkat és rendezzük meg kiállításunkat a beérkezett pályaművekből. Az évente beérkező alkotások száma és a kiállítás látogatottsága azt bizonyítja, hogy van igény kezdeményezésünkre.
Az alkotóknak lehetőségük van műveiket felajánlani a szervezőknek és az így létrejövő kisebb gyűjteményt további kiállítások, rendezvények keretében igyekszünk eljuttatni minél szélesebb körű közönséghez.
A ritka betegségek sokszínűségéből adódóan pályázóink között a halmozottan sérült kisgyermektől, a középsúlyos vagy autista fiatalokon keresztül, a mozgás- vagy más szervi betegséggel élő ép értelmű gyermekekig és felnőttekig mindenki megtalálható.

Köszönjük, hogy nyitott szívvel fordulnak a „Ritka Szépségek” felé és megengedik, hogy alkotásainkkal hidat építsünk Önökhöz.
Mi bízunk benne, hogy az elkészülő hídon mindkét oldalról könnyebb lesz az átkelés.

Szeretettel várjuk következő kiállításunkon!