Foniátria és társtudományok II. ( Hirschberg Jenő - Hacki Tamás - Mészáros Krisztina ) (Kód: )

New
Foniátria és társtudományok II. ( Hirschberg Jenő - Hacki Tamás - Mészáros Krisztina )

II. kötet:
A beszéd kialakulása, fejlődése, beszéd- és nyelvi zavarok
A hallás és gyermekkori zavarai
A nyelés, nyelészavarok
Foniátriai feladatok a komplex rehabilitáció keretében

A kommunikáció, a kimondott szó, mobiltelefonos és call-centeres hétköznapjaink elengedhetetlen kelléke. Az a személy, aki rossz hangja, nem jól érthető kiejtése, gyenge hallása miatt nem vehet részt a társadalom nyüzsgő életében, másokkal szemben igen hátrányos helyzetben van.

Mi az élettani alapja a hangképzésnek, az artikulációnak, a beszéd, a nyelv és a nyelés idegrendszeri irányításának és az éneklésnek, továbbá melyek ezen funkciók betegségei, és hogyan lehet ezeket gyógyítani? A komplex kérdésekre választ ad ez a tudományos-klinikai kötet. A foniátria az az orvosi tudomány, amely a kommunikáció élet- és kórtanával foglalkozik, ugyanakkor a fenti működészavarok minden vonatkozásának feltárásához számos társszakma (fül-orr-gégészet, ideggyógyászat, audiológia, genetika, onkológia, rehabilitációs orvostan, gyógypedagógia, logopédia, nyelvészet, akusztika, pszichológia, informatika) ismereteit is alkalmazza. Mindezen diszciplinák elismert képviselőinek írásai teszik e kötetet teljessé és az emberi kommunikáció bármely részlete iránt érdeklődők számára tanulságossá és élvezetessé.


Ár: 4 250 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
Mennyiség:  dbAjánlott / kapcsolódó termékek
Visszakapcsolja a képzett hangot - a lehető legkevesebb időbeli késéssel - a hangképző hallásközpontjába, ezzel helyettesíti az agy e területének működési diszfunkcióját. A megkésett beszédfejlődésű gyermekek számára saját hangélményt ad, mely motiváció kiesést pótol, így a belsőhallás hiánya nem akadályozza többé a gyermeket a beszédfejlődésben. A készülék használata meggyorsítja a beszéd indítását, a kommunikáció kialakítását. A pöszeség terápiában maximális lehetőséget ad a terapeuta számára a tökéletes hangkialakításra, mert a legkisebb képzési, kiejtési eltérést is hallhatóvá teszi. Elősegíti az auditív diszkriminálást, ezzel meggyorsítja a helyes hangképzés használatát. A dadogás, hadarás terápiában hang kontrollként, lehetővé teszi a beszélő tudatos hangellenőrzését, a beszéd megfelelő ritmusának begyakorlását. A pedagógiai gyakorlatban a készülék alkalmazásával meggyorsítható a helyesírás elsajátíttatása azoknál a tanulóknál, akik az akusztikus funkció gyengeség miatt, nehezen tanulnak meg helyesen írni. A beszédtechnika órákon azonnali visszajelzést nyújt arról, milyen az összhangzás, így a beszélő csak a megfelelően kiejtett hangot, megfelelő ritmusú és hangsúlyú beszédet gyakorolja be. Az idegen nyelv tanulásában rendkívüli eredmények érhetők el a készülék segítségével még a csökkent hallású tanulók esetében is.
28 790 Ft
Tartalmaz 27 % Áfát
Módszertani segédanyag a környezeti neveléshez. Különösen fontos a hallási észlelés, hallási emlékezet fejlesztése.
3 880 Ft
Tartalmaz 27 % Áfát
Életünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel. Ezek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van. Gondoljunk arra, hogy milyen félelmetes, ha ismeretlen helyen nem azonosítható hangokat hallunk. Az akusztikus ingerek pontatlan feldolgozása azonban nem csak a világban való eligazodásunkat nehezíti, de komoly tanulási problémákhoz vezet. A hallási figyelem, a zajok, később a hangok megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértés, az olvasás, írás elsajátításának. A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét. Az összeállítás alkalmas egyéni - otthon, tréningszerűen végezhető - fejlesztésre, de használható csoportos foglalkozásokon is. A nehézségi szint fokozatosan emelkedik, így az óvodás kortól a felnőttekig bárki gyakorolhatja.
3 750 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
A hangképzés, a beszéd és a nyelv, a hallás és a nyelés élettana, kórtana, diagnosztikája és terápiája. l. kötet: A foniátria tárgya, története és a logopédiával való kapcsolata Társtudományok: akusztika, nyelvészet-fonetika, neurológia- pszichológia, genetika, információelmélet A beszéd- és énekhangképzés, hangképzési zavarok
4 250 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH