Logopédiai szakkönyvek

Logopédiai szakkönyvek pedagógusoknak, szülőknek

Rendezés: orderby Kijelző:
Gyártó: Ár: -tól -ig Ft Szűrő törlése
A tankönyv tartalma témájánál fogva első pillanatra eléggé körülhatároltnak tűnik. Reméljük, a mélyebb megismerés eredményeként logopédusaik örömmel fedezik fel, hogy a tankönyv szemlélete, valamint a hazai gyakorlat számára ismeretlen ajak- és nyelvgyakorlatok a pöszeség korrekciójában szélesen alkalmazhatók.
2 730 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

A könyv betekintést nyújt az anyanyelvtanulás folyamatába, a nyelvhez vezető egyéni utak rejtelmeibe, és megmutatja, hogy a gyermek már jóval korábban társalog, mint hogy szavakba öntené mondandóját. Mielőtt kimondja első szavait, már nagy nyelvtudás birtokában van, már rég hatékonyan kommunikál. Ehhez elég csak megfigyelni a baba társas helyzetekben való részvételét. A gyakorló szülők vagy nevelők is, ha megfigyelik a gyermekek nyelvelsajátításának mindennapjait, a használt szófordulatokat, tanúi lehetnek egy végtelenül összetett és mégis gördülékeny rendszer kialakulásának, az olykor nagyon különbözőnek tűnő fázisok harmonikus rendszerbe rendeződésének.
3 150 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

Ebben a feladatgyűjteményben a kognitív nyelvi terápia gyakorlatai találhatók meg. A gyakorlóanyagot a nyelvi képesség elvesztése szempontjából legsúlyosabban sérült, globális afáziás betegekkel kipróbált és megoldott feladatok mintájára állították össze a szerzők. A feladatok az egyéni terápia két szakaszához, az aktivizáló szakaszhoz és a nyelvi képességet helyreállító szindrómaspecifikus gyakorlatokhoz készültek. A nyelvi gyakorlatokat nyelvi szintek szerint rendezett fejezetek tartalmazzák. A tartalmi felosztás és a gyakorlóanyag formai kivitelezése, azaz a kiemelhető lapok lehetővé teszik a beteg meglévő nyelvi képességéhez igazodó célirányos gyakorlatok összeállítását. Így bármely más típusú afáziás beteget is hatékonyan kezelhetünk. A feladatlapokat a kezelő irányítása nélkül használhatják az átmeneti afáziás zavart szenvedő betegek spontán nyelvi felépülésük elősegítésére, valamint a korábban irányított kezelésben részt vett betegek abból a célból, hogy saját nyelvi képességük időszakos kontrollját vagy szinten tartását biztosítsák.
6 490 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

Javaslatokat ad az óvodai és iskola tevékenységekbe spontán módon illeszthetõ játékok és feladatok típusaihoz. A fejlesztés módjához is ötleteket ad a kiscsoportos, illetve egyéni foglalkozásokhoz célszerû gyakorlóanyag felkínálásával.
1 860 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

A Difer programcsomag célja, funkciója, hogy segítse az eredményes iskolakezdést. A csomag a 8 tesztbõl álló tesztrendszert és az országos helyzetképet, viszonyítási alapokat, a tennivalókat leíró könyvet, valamint a gyerekek fejlõdésének követését szolgáló fejlõdési útmutató címû füzet kitöltött mintaváltozatát és az írólapot tartalmazza.
4 970 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

A kiadvány elméleti része a gyermekkori és felnőttkori rekedtség okaival és kezelésével foglalkozik. A gyakorlati rész hanggyakorlatokat tartalmaz.
1 580 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

Küldetésemnek éreztem, hogy sorstársaimmal együtt csokorba gyűjtsem a nehézségeinket, az egymás adott tanácsokat, biztatásokat, és elérhetővé tegyem mindenki számára. Mi, nagyothallók szólunk hozzád. Rengeteg színes, megható, keserédes, humoros történeten keresztül szeretném bemutatni neked az életünket, érzéseinket, a gondolatainkat.
1 500 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

A Logopédiai vizsgálatok kézikönyve kötet fejezetei a különbözõ beszédhibák és részképességzavarok feltárására irányuló logopédiai vizsgálatok mutatják be. A kötet szerves részét képezõ, tasakban elhelyezett, kivehetõ mellékletek és a képanyag a vizsgálatokhoz szükséges ûrlapokat, vizsgálólapokat és képeket tartalmazzák.
9 370 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

E könyvecske segítségével a gyerekek játékos mozgásokkal megtanulhatnak helyesen lélegezni. A fényképek és leírások alapján könnyű elsajátítani a légzőgyakorlatokat.
945 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

Kézikönyv és munkafüzet együtt. A szerző a dadogás testi kiváltó okának felfedezését követően kidolgozta gyakorlati terápiáját. A Dr. Schwartz technikájával kezelt dadogók száma 14000-re tehető, a terápiát végigcsinálók mintegy 90%-ának a beszéde tartósan és jelentősen javult. Ma több száz logopédus kezel sikerrel dadogókat a passzív levegőkiengedés technikával.
4 900 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH