Az autizmus, mint kontextusvakság ( Vermeulen ) (Kód: )

New
Az autizmus, mint kontextusvakság ( Vermeulen )

Vermeulen szerint az autizmus kutatásának fókuszában még mindig a viselkedés van, az azt kiváltó okok keresése helyett. Könyvében rengeteg példával illusztrálva, hétköznapi fogalmakkal magyarázza az autisták látszólagos érzéketlensége és az adott szituáció közti kapcsolatot. A gyakran humoros történeteken keresztül vizsgálja a kontextus összefüggését az észleléssel, a szociális interakcióval, a kommunikációval és a tudással. A könyv legfontosabb megállapítása, hogy ezeken a területeken vitális fontosságú a kontextusvakság csökkentése ahhoz, hogy az autizmussal élők sikeres életet élhessenek.


Ár: 3 990 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
Mennyiség:  dbAjánlott / kapcsolódó termékek
Kiemelt ajánlatunk keretében 2500 Ft helyett 2350 Ft. Bemutatja az autizmus spektrumzavarral élők viszonyát és problémáit a szexualitás mindenféle aspektusaival kapcsolatban. Kísérletet tesz arra, hogy feltárja az önismeret és a másik fél megismerésének mindennapi dolgait. Végigvezeti az olvasót a szexualitás oktatásától a randevúzásig, részletesen szól a párkapcsolatokról és saját szexualitásunk megismeréséről. Érintetteknek, szakembereknek egyaránt javasolt olvasmány.
2 350 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
"Ránézésre lehet, hogy nem látszik, de mi soha nem érezzük igazán, hogy a testünk a miénk. Folyton szeszélyeskedik, kivonja magát az ellenőrzésünk alól. testünkbe rekedve, vadul viaskodunk, hogy engedelmességre bírjuk." Milyen autistának lenni? Miként tudhatjuk meg, mit gondol és érez egy autista gyermek, akinek segíteni szeretnénk? Ez a figyelemre méltó könyv, amelyet Naoki Higashida mindössze tizenhárom évesen írt, választ ad néhány kérdésre. A súlyosan autista Naoki megtanult kartonbillentyűzet segítségével, a betűkre mutogatva kommunikálni, és mondanivalója kivételes betekintést nyújt az autisták gondolkodásmódjába. Megmagyarázza az autizmussal élők sokszor elképesztő viselkedését, lehetőséget nyújt, hogy megértsük képi gondolkodásmódjukat. A zárónovella pedig minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az autisták nincsenek képzelőerő, humorérzék és beleélő képesség híján. Naoki szívhez szólóan folyamodik a türelmünkért, együttérzésünkért. Könyve minden olvasónak alkalmat ad, hogy új, izgalmas nézőpontból szemlélje a világot.
2 900 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
Janoch Mónika útmutatót kínál. Amikor először szembesülünk nehézségekkel vagy amikor már belefáradtunk a próbálkozásokba, segít minket abban, hogy hátrébb lépjünk és rendszerezett gondolkodással, mélyebb megértéssel keressük meg a probléma forrását. Ez egyáltalán nem könnyű, és nincsenek minden helyzetre és minden emberre igaz csodamódszerek, de minden problémás viselkedés mozdítható és legalább csökkenthető.
1 500 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
„Az tesz különlegessé, ami megkülönböztet másoktól” Ez a példátlan könyv helyszíni jelentés az autizmus országából. A világ leghíresebb autizmussal élő tudósa, Temple Grandin mesél arról, hogyan érzékelik a külvilágot ennek az országnak a lakói, és ő maga hogyan tudta átlépni a határait, hogy felépítsen egy olyan karriert, melyről a legtöbben csak álmodhatnak. A Képekben gondolkodom egy páratlan élet története. Elegáns, közérthető stílusban világít rá arra, hogy igenis képesek lehetünk meghaladni önmagunkat, és jobbá tenni a világot. Függetlenül attól, hogy milyen útravalóval indultunk neki. Főbb tartalmi részek: Autizmus diagnosztizálása Autizmus és vizuális gondolkodás Az autizmushoz kapcsolódó érzékelési problémák Érzelmek és autizmus Tehetséggondozás autizmus esetén gyógyszerek és új kezelése Az autizmus és a párkapcsolatok Az állati gondolkodás megértése Az autizmus és a zsenialitás kapcsolata
3 500 Ft
Tartalmaz 5 % Áfát
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH